NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Εθνική Τράπεζα: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Εθνική Τράπεζα: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια πορείας. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, οι 3 θεματικοί πυλώνες του αποτέλεσαν έμπνευση για 6.000 νέους ανθρώπους που κατέθεσαν 3.400 προτάσεις και αξιολογήθηκαν από 135 ειδικούς & μέντορες με τη συνεργασία 11 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Συνολικά ο Διαγωνισμός έχει απονείμει χρηματικά βραβεία αξίας άνω των 400.000 ευρώ σε 90 καινοτόμες ιδέες που διακρίθηκαν.

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, δεκάδες επιτυχημένες start-ups των τελευταίων χρόνων αποτελούν «παιδιά» του διαγωνισμού Business Seeds όπως το Delivery.gr, το Nannuka, το DoctorAnytime, τη Ferryhopper, τη SourceLair, την OramaVR και άλλες.

Η κ. Βίκυ Γούλου, ιδρυτής και CEO της Giaola, μιας από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις που αναδείχθηκε και αναπτύχθηκε χάρη στο διαγωνισμό δήλωσε: «Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, αν δεν είχαμε συμμετάσχει και διακριθεί στο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το πιο πιθανό είναι ότι η ιδέα μας θα ήταν ακόμα μια σημείωση σε κάποιο σημειωματάριο, κάτω από τον τίτλο “καλή ιδέα αλλά…”. Αυτό πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο όφελος που προσφέρει ο διαγωνισμός, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα: πέρα από την οικονομική και τεχνική υποστήριξη, το mentoring, τις ευκαιρίες και πολλά άλλα που δεν θα αναφέρω, προσωπικά πιστεύω ότι ο διαγωνισμός είναι μια “πηγή ελπίδας” για κάθε νέο άνθρωπο που έχει μια ιδέα, αλλά δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει για να την υλοποιήσει. Ένας “οδηγός επιχειρηματικότητας για αρχαρίους” κατά κάποιο τρόπο, ο οποίος πέρα από το χάρτη προς την επιτυχία, σου παρέχει και πληθώρα εφοδίων. Αν μου δινόταν ξανά η ευκαιρία, αναμφισβήτητα θα ξανασυμμετείχα και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει μια ιδέα την οποία πιστεύει.» Σήμερα, η εταιρεία Giaola διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου την υπηρεσία 11888 της Cosmote.

Ανάλογα περιγράφει και τη δική του εμπειρία από το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας o κ. Μάριος Παπαδόπουλος, ένας από τους εμπνευστές και CEO της Wifins: «Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ήταν μια οργανική επιλογή. Την εποχή που η εταιρεία είχε χτίσει ένα επαρκές πελατολόγιο, αποδεικνύοντας εμπράκτως το επιχειρηματικό της μοντέλο, αναζητούσε τη συνδρομή από ένα μεγάλο φορέα, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Όταν κερδίσαμε τον διαγωνισμό δεν είχαμε υπολογίσει το βαθμό στον οποίο θα βοηθούσαν την επιτάχυνση του αναπτυξιακού της πλάνου, τόσο το χρηματικό έπαθλο, όσο και οι επιπλέον παροχές του προγράμματος. Το πρόγραμμα το ίδιο προσφέρει, πέραν της χρηματικής ενίσχυσης, πολλά και χρήσιμα εφόδια για κάθε νέο επιχειρηματία.» Αυτή τη στιγμή η Wifins έχει συμβόλαιο με την εταιρεία Fraport για την παροχή των υπηρεσιών της σε 14 αεροδρόμια ανά την Ελλάδα.

Για την Κατερίνα Σαντίκου, νικήτρια του 8ου διαγωνισμού και CEO του workathlon.com ο διαγωνισμός ήταν μια μοναδική ευκαιρία: «Θεωρητικά ο καθένας μπορεί να έχει μια καλή ιδέα και να προσπαθήσει να την μετουσιώσει σε μια επιχείρηση. Στην πράξη όμως, όπως όλοι οι νέοι επιχειρηματίες γνωρίζουμε (εκ των υστέρων), τα εμπόδια είναι πολλά. Η βοήθεια από μια μικρή “στρατιά” από ειδικούς, μαζί με τα πρακτικά εργαλεία που προσφέρει το πρόγραμμα στους νικητές του διαγωνισμού, ήταν πραγματικά σωτήρια. Δεν πιστεύω ότι θα είχαμε επιτύχει το ίδιο επίπεδο επέκτασης των δραστηριοτήτων μας, πόσω δε μάλλον την επιτυχία και δημοσιότητα που απολαμβάνουμε σήμερα, αν δεν είχαμε την τύχη να κερδίσουμε στο διαγωνισμό. Και χρησιμοποιώ τον όρο “τύχη”, όχι γιατί υποτιμώ τη δική μας προσπάθεια, αλλά γιατί συμμετέχοντας στη διαδικασία του διαγωνισμού συνειδητοποιήσαμε πόσοι ικανοί νέοι επιχειρηματίες με πραγματικά καλές ιδέες υπάρχουν εκεί έξω. Ήταν μια μικρή αποκάλυψη, αλλά και μια 100% ευχάριστη εμπειρία.»

Από τo 2009 μέχρι σήμερα, ο διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Business Seeds, έχει αναδείξει πάνω από 40 νέες επιχειρήσεις και πέρα από τα χρηματικά βραβεία του διαγωνισμού, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμπεριλαμβάνει καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες, δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα, ακόμα και δράσεις δικτύωσης με πολυεθνικές εταιρείες και θεσμικούς φορείς.

Συνολικά, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds, η Εθνική Τράπεζα έχει διαθέσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ οικονομικής ενίσχυσης σε νεοφυείς επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την ανάπτυξη της χώρας και της επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας θα βρείτε στο: nbg.gr/competition και μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά τις προτάσεις σας μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου 2019, στις 15:00.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr