NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Θέσεις Εργασίας
ανάγνωση

Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 άνεργους

Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 άνεργους

Νέο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 35.000 ανέργους στους δήμους αναμένεται να προκηρυχθεί τον Νοέμβριο. Η πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ αφορά τους δήμους, τις Περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», στόχος του προγράμματος συνιστά η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας. Παράλληλα επιδιώκεται η επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας όπως επίσης και η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών ώστε να ενισχυθεί η κοινή ωφέλεια στο πλαίσιο των δήμων.

Συγκεκριμένα, ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι Έλληνες πολίτες και πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ. Ακόμα Βορειοηπειρώτες, ομογενείς, άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Μέλη οικογενειών (ή μονογονεϊκών οικογενειών) στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Ακόμα μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα. Παράλληλα, άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ καθώς και άνεργοι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα έχει διάρκεια οκτώ μηνών και απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, με τη χρηματοδότηση να τελείται από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, το πρόγραμμα θα έχει τη μορφή πλήρους απασχόλησης με όλα τα προβλεπόμενα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα έργα τα οποία θα φέρει εις πέρας το πρόγραμμα το ΟΑΕΔ πρόκειται να καλύψουν μόνιμες ανάγκες των δήμων με άμεσο αντίκτυπο στην βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής ζωής στα πλαίσια της τοπικής κοινότητας.

Ως εκ τούτου, η επιλογή των υπό υλοποίηση έργων θα γίνεται από τους ίδιους τους δήμους αναλόγως των αναγκών με φόντο τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσίων και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Η ημερήσια αμοιβή διαμορφώνεται στα 21,84 ανά ημέρα ή 546 ευρώ ανά μήνα.

Με πληροφορίες από in.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr