NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

VentureGarden: Δωρεάν πρόγραμμα προώθησης επιχειρηματικότητας - Αιτήσεις έως τις 14 Οκτωβρίου

VentureGarden: Δωρεάν πρόγραμμα προώθησης επιχειρηματικότητας  - Αιτήσεις έως τις 14 Οκτωβρίου
01_10_2019 | 14:10 01_10_2019 | 14:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων

Έως τις 14 Οκτωβρίου 2019 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα προώθησης επιχειρηματικότητας VentureGarden. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματιών τα οποίο παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT– American College of Thessaloniki, και στην Αθήνα από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, και ξεκίνησε το 2014 χάρη στην αρχική δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) προς τα δύο ιδρύματα. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο venturegarden.gr έως τις 14/10/2019.

Το πρόγραμμα διανύει ήδη τον 12ο κύκλο του, και από την έναρξή του τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.500 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 1.000 περίπου επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, πολλές επιχειρήσεις και startups, που έχουν «μαθητεύσει» στο πρόγραμμα, έχουν ανοίξει τα φτερά τους, έχουν αντλήσει κεφάλαια, και δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα μαθήματα

Στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα, διάρκειας πέντε εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Οκτωβρίου στο ACT (Σεβενίδη 17, Πυλαία, Θεσσαλονίκη) και θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6μ.μ. ως τις 9 μ.μ.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα. Στη συνέχεια θα λάβουν ένα εξατομικευμένο στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης που βασίζεται στους επιχειρηματικούς στόχους του καθενός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μισές από τις επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν σήμερα, θα αναγκαστούν να διακόψουν τη λειτουργία τους μετά από πέντε χρόνια. Οι λόγοι είναι τα διαχειριστικά και στρατηγικά λάθη που οφείλονται στην απειρία των νέων επιχειρηματιών και οδηγούν στο κλείσιμο της επιχείρησης, την απώλεια του κεφαλαίου και του χρόνου που επένδυσαν. Η λογική του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους υποψήφιους επιχειρηματίες παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εργαλεία και τη μεθοδολογία, και να τους προσφέρει καθοδήγηση μέσω του mentoring ώστε να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματός τους.

Οι συμμετέχοντες στο VentureGarden θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις δικτύωσης, όπως pitching events με επενδυτές, σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς, ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης, και δικτύωση με φορείς και επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr