NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

CodeAthon 2019: Προγραμματισμός κώδικα για μαθητές σε έξι ελληνικές πόλεις

CodeAthon 2019: Προγραμματισμός κώδικα για μαθητές σε έξι ελληνικές πόλεις
03_10_2019 | 14:48 03_10_2019 | 14:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Παιδεία - Νεολαία

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το CodeAthon 2019, την εκπαιδευτική πρωτοβουλία προγραμματισμού κώδικα για μαθητές, που πραγματοποιείται φέτος σε έξι ελληνικές πόλεις, από τους οργανισμούς STEM Education και WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote ενώ συνδιοργανώνεται από το ACT-American College of Thessaloniki και τον Δήμο Τρικκαίων, με την υποστήριξη της ΟΤΕAcademy και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το CodeAthon θα διεξαχθεί από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2019, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πάτρα και Τρίκαλα.

Στόχος του CodeAthon, αποτελεί η προσφορά βοήθειας προς τους μαθητές ηλικίας 8-16 ετών ώστε να αναπτύξουν μια δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό κώδικα (Scratch), και να μάθουν να εργάζονται ομαδικά πάνω σε σύνθετα έργα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές θα κληθούν να τροποποιήσουν και να εμπλουτίσουν -μέσα σε τέσσερις ώρες- ένα πρόγραμμα που προσομοιώνει εικονικά τη συμπεριφορά ενός ρομπότ που συλλέγει αντικείμενα και τα εναποθέτει σε συγκεκριμένα σημεία, δουλεύοντας σε ομάδες των 2-3 ατόμων με την καθοδήγηση κάποιου ενήλικα.

Σημειώνεται πως όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά υλικά είναι ήδη διαθέσιμα online στη σελίδα του CodeAthon, ενώ όλοι οι κώδικες που θα δημιουργήσουν οι ομάδες μετά το τέλος του προγράμματος θα αναρτηθούν στην ίδια σελίδα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σεμινάρια για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών, σε θέματα προγραμματισμού με Scratch.

Η συμμετοχή στο CodeAthon είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες του WRO Hellas (www.wrohellas.gr) και του STEM Education (stem.edu.gr).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr