NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Η Alpha Bank καινοτομεί, αλλάζοντας τα δεδομένα στους διαγωνισμούς Fintech

Η Alpha Bank καινοτομεί, αλλάζοντας τα δεδομένα στους διαγωνισμούς Fintech
Sponsored by:
Η Alpha Bank καινοτομεί, αλλάζοντας τα δεδομένα στους διαγωνισμούς Fintech

Η Ευρώπη συνεχίζει να επενδύει στην χρηματοοικονομική τεχνολογία (Financial Technology – Fintech), ανακοινώνοντας συνεργασίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις ή χρηματοδότηση μεγάλων οικοσυστημάτων.

Οι επενδύσεις στον τομέα του Fintech στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και τη Γαλλία κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανάλυση της Accenture, γεγονός που καταδεικνύει ότι βελτιώνεται το επίπεδο εμπιστοσύνης που αναπτύσσουν πολλοί επενδυτές στη βιομηχανία του Fintech. Παράλληλα, οι startups και οι λύσεις που προσφέρουν ωριμάζουν, καθιστώντας πιο ευοίωνες τις συνεργασίες αυτού του οικοσυστήματος με τα παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα.

Η καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ήρθε για να μείνει και να μετεξελίξει συνολικά τον κλάδο, μια τάση που καταγράφεται ήδη και στη χώρα μας. Και μπορεί η Ελλάδα να υπολείπεται σε επενδύσεις, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν υπολείπεται όμως σε επιχειρηματικές ιδέες και καινοτομίες, οι οποίες με την κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη μπορούν να καταστούν εμπορικά αξιοποιήσιμες.

Αυτός είναι ο στόχος της Alpha Bank, η οποία εφέτος διαφοροποιείται από τους «παραδοσιακούς» τραπεζικούς διαγωνισμούς Fintech, τα γνωστά hackathons, και υλοποιεί τον 1ο ετήσιο διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας FinQuest by Alpha Bank. Η Τράπεζα καλεί νεοφυείς ομάδες που έχουν αναπτύξει καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές να αξιοποιήσουν, με τη βοήθειά της, την τεχνολογία για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακής τραπεζικής. Η Alpha Bank, έχοντας ενσωματώσει την προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία στη δομή, τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της, δίνει πρόσβαση σε παραγωγικά APIs (Application Programming Interface) της, δηλαδή στο ενδιάμεσο λογισμικό που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ δύο εφαρμογών, ώστε οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν από τις startup ομάδες να είναι πραγματικά αξιοποιήσιμες. Το γεγονός ότι Τράπεζα προτίθεται να υιοθετήσει και κάποια εκ των ιδεών ή εφαρμογών που θα διακριθούν είναι μια πραγματική πρόκληση, σε έναν διαγωνισμό με διεθνή προσανατολισμό, καθώς μπορούν να διαγωνιστούν ιδέες και προτάσεις και από το εξωτερικό.

Το FinQuest θα διαρκέσει συνολικά 3 μήνες. Αυτή την περίοδο, ο διαγωνισμός περνάει στη δεύτερη φάση, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των προτάσεων από τις startup ομάδες. Τα σχήματα που επελέγησαν θα ενταχθούν στον Επιταχυντή (Accelerator) και θα ακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα διάρκειας 6 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα σεμινάρια και να λάβουν καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα στελέχη της Τράπεζας και επαγγελματίες του χώρου της καινοτομίας με υψηλή κατάρτιση. Στόχος της φάσης αυτής είναι να καταστούν περισσότερο ώριμες και ελκυστικές οι λύσεις και οι εφαρμογές που θα παρουσιαστούν, ώστε να διεκδικήσουν όχι μόνο τα βραβεία, αλλά την πιθανότητα να υιοθετηθούν από την ίδια την Τράπεζα.

Το FinQuest by Alpha Bank θα ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου 2019, όταν οι τελικές προτάσεις των ομάδων θα παρουσιασθούν σε ανοιχτή εκδήλωση. Εκεί θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται τόσο από στελέχη της Alpha Bank, όσο και από στελέχη επενδυτικών ή συμβουλευτικών εταιρειών με αναγνωρισμένη εμπειρία σε θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας και ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, εκπροσώπους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και διακεκριμένους επαγγελματίες στους τομείς των startup και του Fintech.

Sponsored by:
Η Alpha Bank καινοτομεί, αλλάζοντας τα δεδομένα στους διαγωνισμούς Fintech
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr