NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Δανία προτείνει την απαγόρευση των αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου

Η Δανία προτείνει την απαγόρευση των αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου

Έκκληση για πανευρωπαϊκή απαγόρευση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2040 υπέβαλε η Δανία υποστηριζόμενη από άλλα 10 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προαναφερθείσα πρόταση υπεβλήθη στο πλαίσιο της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Περιβάλλοντος την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο ως μέτρο αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την οριστική απαλλαγή από αυτές μέχρι το 2050 ώστε να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι ο χρόνος μας πιέζει» δήλωσε στο Reuters ο Δανός υπουργός Ενέργειας και Κλίματος, Dan Jorgensen, μετά το πέρας της συνάντησης, προσθέτοντας πως «η απαγόρευση αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν βενζίνη και πετρέλαιο, ευελπιστώ θα ασκήσει πίεση στην Κομισιόν ώστε να προτείνει μια σταδιακή απεμπλοκή από τα ορυκτά καύσιμα για τις μετακινήσεις».

Επιπλέον, ο Δανός υπουργός Ενέργειας τόνισε πως σε περίπτωση αδυναμίας εφαρμογής μιας πανευρωπαϊκής απαγόρευσης στα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα, θα ήταν καλό αν υπήρχε η δυνατότητα αυτή για τα κράτη ξεχωριστά.

Με πληροφορίες από euronews

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr