NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ελληνική Πρωτοβουλία: Στα 139.000 δολάρια η ενίσχυση του MDA Ελλάς

Ελληνική Πρωτοβουλία: Στα 139.000 δολάρια η ενίσχυση του MDA Ελλάς

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) «έχει στηρίξει τις προσπάθειες του Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις - MDA Ελλάς, το οποίο βοηθάει ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες νευρομυϊκές παθήσεις. Η συνεργασία μεταξύ του MDA Ελλάς και του THI τα τελευταία τέσσερα χρόνια ενίσχυσε σημαντικά το έργο του οργανισμού». Το THI βοήθησε την οργάνωση να καλύψει τόσο τα λειτουργικά κόστη της Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όσο και τον απαραίτητο εξοπλισμό της προκειμένου να προσφέρει στους ασθενείς μία ουσιαστικά καλύτερη ποιότητα ζωής

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα το THI έχει δωρίσει συνολικά στο MDA Ελλάς το ποσό των $139,000. Οι δωρεές του THI έδωσαν την δυνατότητα στο MDA Ελλάς να παρέχει τόσο ιατρικές υπηρεσίες εμπλουτισμένες από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων όπως, ψυχολόγων, νευρολόγων, καρδιολόγων και λογοθεραπευτών, όσο και υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε περισσότερους από 1500 επωφελούμενους.

Το MDA Ελλάς ιδρύθηκε το 2000 και κατά τη διάρκεια των 19 χρόνων λειτουργίας του, έχει δημιουργήσει τρεις απολύτως εξοπλισμένες μονάδες αντιμετώπισης Ειδικών Νευρωμυϊκών Παθήσεων σε δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Η Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων που ιδρύθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ το 2007, υποστηρίζεται από το 2015 με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Αποτελεί τη μοναδική Μονάδα ολιστικής φροντίδας, στη Βόρειο Ελλάδα, εξυπηρετώντας παιδιά και ενήλικες σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη.

Ο κ. Harry Wilson, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Οι προσπάθειες του MDA Hellas βοηθούν τους ασθενείς να θεραπευτούν και τις οικογένειες να ξεπεράσουν πολύ στενάχωρες καταστάσεις. Στο THI έχουμε την τιμή να είμαστε σε θέση να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στηρίξουμε την οργάνωση και να δώσουμε ελπίδα στους ασθενείς και τους αγαπημένους τους».

Ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Οι νευρομυϊκές παθήσεις απαιτούν τόσο ειδικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης όσο και ειδικό ιατρικό προσωπικό, καθώς οι ασθενείς που πάσχουν από αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή, όπως περιορισμένη κινητικότητα. Το MDA Hellas είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα που παρέχει στους ασθενείς μια τέτοια ειδική και εξατομικευμένη φροντίδα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτή τη μοναδική και υποδειγματική οργάνωση, καθώς δίνει ελπίδα και δύναμη στους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, βοηθώντας τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή».

Η κα. Βανα Λαβίδα – Πρόεδρος MDA Ελλάς, δήλωσε: «Η συνολική δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και η αμέριστη υποστήριξη της στο έργο μας, έχει σημαντικό οικονομικό όφελος για το Σωματείο, καθώς μέσω αυτής καλύπτονται πολύ ουσιώδεις δαπάνες της Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων που βρίσκεται στο ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ. Η συγκεκριμένη Μονάδα εξυπηρετεί ενήλικους και ανήλικους ασθενείς και η εύρυθμη λειτουργία της κρίνεται καθοριστική για τα Μέλη μας και τις οικογένειες τους που διαμένουν στη ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr