NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Zuckerberg: «Έρχονται οι συσκευές που θα ελέγχονται μόνο με τη σκέψη»

Zuckerberg: «Έρχονται οι συσκευές που θα ελέγχονται μόνο με τη σκέψη»
11_10_2019 | 14:30 11_10_2019 | 15:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Την επιθυμία του να εργαστεί πάνω σε εξωτερικά εξαρτήματα τα οποία θα ελέγχονται από τον εγκέφαλο του χρήστη γνωστοποίησε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Mark Zuckerberg. Μάλιστα, κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση συνιστά και η εξαγορά της startup CTRL-labs από τη Facebook, εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του ελέγχου υπολογιστών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

«Στόχος είναι να καταστήσουμε δυνατή την σκέψη και τον έλεγχο εξωτερικών πραγμάτων σε εικονική ή ενισχυμένη πραγματικότητα» ανέφερε ο Zuckerberg σε συζήτηση με τους Joe DeRisi και Steve Quake του Chan-Zuckerberg Bio Hub, ερευνητικού κέντρου με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις δυσκολίες αλλά και τα πλεονεκτήματα της χρήσης τεχνολογίας με βάση τους νευρώνες του εγκεφάλου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Zuckerberg προσέθεσε πως «ο έλεγχος συσκευών με το μυαλό είναι εφικτός, αρκεί να υπάρχουν λειτουργικοί νευρώνες, ενώ όσοι έχουν σωματικούς περιορισμούς θα χρειάζονται μόνο μια εμφύτευση ειδικής συσκευής»

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr