NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο πρύτανης «γνώρισε» το οικιακό ρομπότ Ζαχαρία

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο πρύτανης «γνώρισε» το οικιακό ρομπότ Ζαχαρία

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Κατσής, επισκέφθηκε την Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κατσής έλαβε μέρος σε σύσκεψη για θέματα της Σχολής Μηχανικών, στην οποία συμμετείχαν η Κοσμήτορας της Σχολής κα. Αγγελική Παπαλού, οι Προέδροι των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών κα. Ειρήνη Βγενοπούλου, Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Στρατής Τζιρτζιλάκης και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Μιχάλης Παρασκευάς και ο εκπρόσωπος των μελών ΕΤΕΠ της Σχολής κ. Παναγιώτης Ράπτης.

Ο πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, κ. Μιχάλης Παρασκευάς, και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών (https://www.esda-lab.gr) του τμήματος, κ. Νικόλαος Βώρος, ξενάγησαν τον κ. Κατσή στους χώρους της Πρότυπης Οικίας Υποβοηθούμενης Διαβίωσης, έναν καινοτόμο εργαστηριακό χώρο όπου αναπτύσσονται τεχνολογίες και υπηρεσίες υποβοηθούμενης διαβίωσης από τα μέλη του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ο κ. Κατσής «γνώρισε» το Ζαχαρία, το οικιακό ρομπότ τα οποίο χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση και υποστήριξη ηλικιωμένων στο σπίτι.

Τέλος, ο κ. Βώρος ανέλυσε στον κ. Κατσή τις ερευνητικές προοπτικές των δράσεων του εργαστηρίου και καθώς και τις δυνατότητες ευρωπαϊκών συνεργασιών στα πλαίσια του ερευνητικού έργου SMART4ALL, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, το οποίο θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2020 και συντονίζεται από το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr