NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε «μερική» εμπορική συμφωνία - Τι περιλαμβάνει

ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε «μερική» εμπορική συμφωνία - Τι περιλαμβάνει
14_10_2019 | 11:29 14_10_2019 | 11:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φθάσει σε μια προσωρινή συμφωνία με την Κίνα, η οποία μπορεί να αναβάλει μια αύξηση των δασμών που είναι προγραμματισμένη για αυτήν την εβδομάδα, παρέχοντας μια προσωρινή διακοπή σε έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο.

Ο Trump, μιλώντας από το Οβάλ γραφείο, δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές έχουν φτάσει σε μια συμφωνία «1ης φάσης που θα απαιτήσει αρκετές εβδομάδες για να καθαρογραφτεί και που οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να υπογράψουν επισήμως μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει την αγορά, από την πλευρά της Κίνας, αμερικανικών γεωργικών προϊόντων αξίας 40 δισ. έως 50 δισ. δολαρίων ετησίως. Θα ενισχύσει, επίσης, την προστασία της Κίνας για την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και θα δώσει στις εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μεγαλύτερη πρόσβαση στην αγορά της Κίνας.

Σε αντάλλαγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα με τα σχέδια τους να αυξήσουν τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρώτη φάση θα μπορούσε να υπογραφεί όταν ο Trump συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του, Xi Jinping, στο Σαντιάγκο της Χιλής τον Νοέμβριο. Η επόμενη φάση αναμένεται πως θα ξεκινήσει αμέσως μετά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr