NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

H Dyson εγκαταλείπει τα σχέδια της για ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων

H Dyson εγκαταλείπει τα σχέδια της για ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Την απόσυρση από το project σχεδιασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2,7 δις. ευρώ) ανακοίνωσε η Dyson, υποστηρίζοντας πως δεν είναι εμπορικά βιώσιμο ενώ δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής.

«Αν και προσπαθήσαμε πολύ σκληρά καθ' όλη την περίοδο σχεδιασμού και ανάπτυξης, δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιο τρόπο για να καταστήσουμε το πλάνο μας εμπορικά βιώσιμο» δήλωσε ο James Dyson, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας, σε επιστολή προς τους εργαζομένους. «Από την πρώτη μέρα λαμβάνουμε ρίσκα απέναντι στο status quo με νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Αυτή η προσέγγιση οδηγεί στην πρόοδο, αλλά ο δρόμος δεν είναι ποτέ εύκολος. Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο project για το οποίο αλλάζουμε κατεύθυνση» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Η Dyson είχε εξαγγείλει το 2017 την είσοδο της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων για την οποία έχουν ενδιαφερθεί τόσο παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και καινοτόμες εταιρείες όπως η Tesla. Το 2018, η Dyson είχε ανακοινώσει το σχέδιό της για έναρξη της διαδικασίας κατασκευής αυτοκινήτων στη Σιγκαπούρη, με 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ να επενδύονται στο πρόγραμμα.

Με πληροφορίες από CNN Business

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr