NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κομισιόν: Καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει στο εθνικό της δίκαιο την οδηγία για τα σήματα

Κομισιόν: Καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει στο εθνικό της δίκαιο την οδηγία για τα σήματα

Η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει αιτιολογημένες γνώμες στη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία, καλώντας τα εν λόγω κράτη μέλη να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μεταφέρουν πλήρως στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία για τα σήματα [οδηγία (ΕΕ) 2015/2436], μετά τις προειδοποιητικές επιστολές που απεστάλησαν τον Μάρτιο του 2019.

Η οδηγία, όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, «συνιστά σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω εναρμόνιση της ενωσιακής νομοθεσίας για τα σήματα. Επιφέρει ουσιώδεις αλλαγές, όπως τον αναθεωρημένο ορισμό του σήματος, προσαρμοσμένο στην ψηφιακή εποχή, νέους λόγους που εμποδίζουν την καταχώριση των σημάτων, νέους κανόνες για τα εμπορεύματα παραποίησης/απομίμησης κατά τη διαμετακόμισή τους, καθώς και νέες διατάξεις για την εναρμόνιση των διαδικασιών για τα σήματα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Τα κράτη μέλη της ΕΕ όφειλαν να μεταφέρουν την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο έως τις 14 Ιανουαρίου 2019. Τα οικεία κράτη μέλη δεν κοινοποίησαν στην Επιτροπή ή δεν ενσωμάτωσαν πλήρως στο εθνικό τους δίκαιο τα σχετικά μέτρα μεταφοράς της οδηγίας. Πλέον, έχουν προθεσμία δύο μηνών για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να συμμορφωθούν με την αιτιολογημένη γνώμη. Εάν δεν απαντήσουν ικανοποιητικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr