NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Νέο «χτύπημα» για το κρυπτονόμισμα της Facebook - Δυσπιστία από τους G7

Νέο «χτύπημα» για το κρυπτονόμισμα της Facebook - Δυσπιστία από τους G7

Σύμφωνα με έκθεση των G7, το κρυπτονόμισμα που αναπτύσσει η Facebook δεν πρέπει να τεθεί σε λειτουργία προτού επιβεβαιωθεί πως δεν εγκυμονεί κινδύνους και είναι ασφαλές για την παγκόσμια οικονομία.

Συγκεκριμένα, οι G7 προειδοποιούν πως ακόμα και αν οι υποστηρικτές του Libra δώσουν απαντήσεις στο ζήτημα των πιθανών επιπτώσεων, το κρυπτονόμισμα ενδέχεται να μην λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές Αρχές.

Η taskforce της G7, η οποία συνέταξε την έκθεση, περιλαμβάνει ανώτερους αξιωματούχους από Κεντρικές Τράπεζες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Συμβούλιο Οικονομικής Σταθερότητας το οποίο είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της οικονομίας των G20.

Μάλιστα, η ομάδα εργασίας των G7 τονίζει πως οι υποστηρικτές ψηφιακών νομισμάτων όπως το Libra είναι απαραίτητο να τηρούν τις νομικές προϋποθέσεις, να προστατεύσουν τους καταναλωτές και να διαβεβαιώσουν πως δεν θα χρησιμοποιηθούν για παράνομες ενέργειες όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση των G7 αναφέρει: «Ως G7 πιστεύουμε ότι κανένα νόμισμα δεν πρέπει να τεθεί σε κυκλοφορία προτού ληφθούν υπόψη τα νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα καθώς και τα ενδεχόμενα ρίσκα. Η παροχή απαντήσεων στα θέματα αυτά δεν εγγυάται την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών»

Με πληροφορίες από BBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr