NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

1,6 τρις δολάρια των Ευρωπαίων βρίσκονται σε offshore - Κύπρος και Μάλτα στην κορυφή

1,6 τρις δολάρια των Ευρωπαίων βρίσκονται σε offshore - Κύπρος και Μάλτα στην κορυφή
14_10_2019 | 17:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Παρασκευή, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρούν καταθέσεις σε offshore ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίου δολαρίων (1,45 τρις ευρώ) ποσό που ανέρχεται στο 10% επί του συνόλου. Με τη σειρά τους, οι απώλειες στα φορολογικά έσοδα αγγίζουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια (45,3 δις ευρώ) το χρόνο.

Αναλυτικότερα, η έκθεση επισημαίνει πως οι φορολογούμενοι που κατοικούν στα νησιά της Μεσογείου, όπως η Κύπρος και η Μάλτα, χώρες της ζώνης του ευρώ, έχουν μεταφέρει σχεδόν το 50% των καταθέσεων στο εξωτερικό, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ένωση. Στη Γαλλία το ποσοστό ανέρχεται στο 12%, στη Γερμανία 10% και στη Βρετανία μόλις στο 9%.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, είναι η δημιουργία μιας «μαύρης λίστας» για τους φορολογικούς παραδείσους. Παρ' όλα αυτά η ασάφεια στα κριτήρια της λίστας έχει ως αποτέλεσμα να αποτελείται από εννιά μικρές περιοχές, κυρίως νησιά του Ειρηνικού, τα οποία δεν διατηρούν οικονομική σχέση με την ΕΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν οι συνολικές καταθέσεις σε offshore ανά τον πλανήτη αγγίζουν τα 7,8 τρισεκατομμύρια δολάρια (7 τρις. ευρώ)

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr