NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Donald Trump

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Donald Trump
15_10_2019 | 13:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Προεδρικό Διάταγμα υπέγραψε τη Δευτέρα ο Donald Trump σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ προχωρούν σε επιβολή ισχυρών κυρώσεων έναντι της Τουρκίας για τις επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν άμεσες οικονομικές κυρώσεις κατά αυτών που επιτρέπουν, διευκολύνουν και χρηματοδοτούν αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις στη Συρία» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος να καταστρέψω εν συντομία την οικονομία της Τουρκίας αν η ηγεσία της χώρας συνεχίσει σε αυτό το επικίνδυνο και καταστροφικό μονοπάτι»

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα από την Τουρκία θα διπλασιαστούν επιστρέφοντας στο 50% από το 25% που ήταν μέχρι σήμερα. Το Προεδρικό Διάταγμα επισημαίνει επίσης πως το Υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για άγνωστη εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (90,8 δις. ευρώ). Ο Λευκός Οίκος και το Υπουργείο Εμπορίου αρνήθηκαν να προβούν σε δήλωση επί της φερόμενης συμφωνίας.

Αντιδράσεις σχετικά με την στάση των ΗΠΑ έχουν προκληθεί τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικανούς. Ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Mitch McConnell σε δήλωση τη Δευτέρα, επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος με την απάντηση των ΗΠΑ στις επιθέσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων.

Την επιθυμία τους για παρέμβαση του Κογκρέσου εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi και ο Γερουσιαστής Lindsey Graham.

Με πληροφορίες από Politico

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr