NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Ελλάδα: Ξανά τελευταία στον τομέα της ισότητας στην Ευρώπη

Ελλάδα: Ξανά τελευταία στον τομέα της ισότητας στην Ευρώπη

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το επικαιροποιημένο European Gender Equality Index, η μεγάλη έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), που ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια και βαθμολογεί τις χώρες τις Ε.Ε. ανάλογα με το πόσο καλά τα πάνε σε θέματα ισότητας σε 7 άξονες: εργασία, υγεία, γνώση, εξουσία, χρήμα, χρόνος και βία.

Στον προπέρσινο Δείκτη, η Ελλάδα καταλάμβανε την τελευταία θέση στην ΕΕ των 28, με μόλις 50 βαθμούς στους 100. Αλλά και φέτος, παρά τη μικρή πρόοδο του 1,2%, η χώρα μας παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης. Με άριστα το 100 και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 67,4, η Ελλάδα σημειώνει βαθμολογία 51,2 και είναι η μόνη χώρα, μαζί με την Ουγγαρία, που δεν ξεπερνάει τους 54 βαθμούς.

Στις 30/9, το Women On Top κλήθηκε να καταθέσει τις προτάσεις του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, σε σχέση με το θέμα της ημερήσιας διάταξης «Η διάσταση του φύλου στην επιχειρηματικότητα».

Η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του οργανισμού, παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής και υπέβαλε, σε σχετικό υπόμνημα, επισημάνσεις και προτάσεις που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το Skills Camp Thessaloniki 2019 που πραγματοποιήθηκε 3-6/10 με την υποστήριξη του Dixan, έδωσε έμπνευση, δύναμη και ώθηση, όχι μόνο στην ομάδα γυναικών των 50 που το παρακολούθησαν και που θα αποτελέσουν την πρώτη μαγιά για τη WoT κοινότητα της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Women On Top, που επεκτείνει έτσι τις παρεμβάσεις του για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και στην ελληνική περιφέρεια.

4 μέρες έμειναν για το φετινό Live A Legacy, τη μεγάλη πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top, με ξεχωριστές ομιλίες καταξιωμένων ομιλητών και ομιλητριών (μερικές από τις συνεντεύξεις που μας έδωσαν εδώ) και speed mentoring/speed training sessions για γυναίκες που ξεκινούν τώρα (ή θέλουν να αλλάξουν) την επαγγελματική τους ζωή. Στο πλαίσιο του Live A Legacy, το Women On Top θα κάνει μία σε βάθος παρουσίαση του επικαιροποιημένου Ευρωπαϊκού Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων, ενώ έως τις 30/11, θα παραμείνουν ανοιχτές οι αιτήσεις για 2 θέσεις έμμισθης πρακτικής που προσφέρει σε νέες γυναίκες η Mastercard.

Για ερωτήσεις και δημοσιεύσεις σε σχέση με τις δράσεις του Women On Top ή με άλλα θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα του WoT στο info@womenontop.gr και στο 6945993798.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr