NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μ. Βρετανία: Αλλαγές στο προσωρινό δασμολόγιο - Τι ισχύει για τις ελληνικές εξαγωγές

Μ. Βρετανία: Αλλαγές στο προσωρινό δασμολόγιο - Τι ισχύει για τις ελληνικές εξαγωγές

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, το Υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου επικαιροποίησε το προσωρινό δασμολόγιο, το οποίο είχε δώσει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τον προηγούμενο Μάρτιο.

Το προσωρινό δασμολόγιο θα ισχύσει για 12 μήνες, σε περίπτωση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, και για χώρες τόσο της ΕΕ, όσο και εκτός αυτής. Η επικαιροποίηση στο δασμολόγιο αφορά τις γενικές κατηγορίες προϊόντων «οχήματα - automotive vehicles», «βιοαιθανόλη - bioethanol» και «υφάσματα και ενδύματα - textiles and clothing», στις οποίες επιβάλλονται επιπλέον δασμοί σε σχέση με την αρχική έκδοση, και εκ των οποίων η τελευταία, όσον αφορά τα ενδύματα, είναι υψηλού ελληνικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, βάσει των βρετανικών στατιστικών στοιχείων, οι ελληνικές εξαγωγές στο ΗΒ ενδυμάτων που επηρεάζονται από την προτεινόμενη προσωρινή επιβολή δασμών, με βάση το επικαιροποιημένο δασμολόγιο, ανέρχονται σε 11,5 εκ. λίρες το 2018, σε σύνολο εξαγωγών στις ίδιες κατηγορίες 48,4 εκ. λιρών, και σε 7,2 εκ. λίρες το οκτάμηνο 2019, σε σύνολο εξαγωγών στις ίδιες κατηγορίες 33,4 εκ. λιρών, ήτοι ποσοστά 23,7% και 21,5% αντίστοιχα. Στην αρχική έκδοση του προσωρινού δασμολογίου τα ενδύματα επηρεάζονταν σε ύψος 4,6 εκ. λιρών (2018).

Οι 8 δασμολογικές κλάσεις στις οποίες οι ελληνικές εξαγωγές ξεπερνούν τις 200.000 λίρες το 2018 που θα επηρεαστούν από τη σχεδιαζόμενη επιβολή δασμών και οι οποίες ανέρχονται σε 8,87 εκ. λίρες, παρατίθενται στον πίνακα που ακολουθεί (με φθίνουσα αξία εξαγωγών).

uk_epikairopoihmno.png?mtime=20191015162455#asset:146592
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr