NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ryanair: Ανοίγει φτερά προς 14 νέους προορισμούς από την Ελλάδα

Ryanair: Ανοίγει φτερά προς 14 νέους προορισμούς από την Ελλάδα

Δεκατέσσερις νέους προορισμούς από την Ελλάδα ανοίγει η Ryanair το καλοκαίρι του 2020, προς χώρες της Ευρώπης, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Συνολικά θα εκτελεί 147 δρομολόγια, μεταφέροντας 6,6 εκατομμύρια επιβάτες σε 13 ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χτες, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο David O’Brien, Επικεφαλής Εμπορικής Διεύθυνσης της εταιρείας.

Ο David O’Brien τόνισε πως αν και η Ελλάδα για την Ryanair είναι μία μεγάλη αγορά, η αεροπορική στοχεύει να αυξήσει τα μερίδια της, ανοίγοντας με νέους προορισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν τεχνικές βελτιώσεις σε κάποια από τα αεροδρόμια - όπως των Χανίων, θα βελτιωθεί η πολιτική των κινήτρων και τα κόστη για την αεροπορική. Με αφορμή την κατάρρευση της Thomas Cook, συμπλήρωσε ότι η Ryanair είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με tour operators, ωστόσο «όχι με το παλαιό καθεστώς» για να μην υπάρχουν οικονομικά προβλήματα.

Τα 14 δρομολόγια της Ryanair για το καλοκαίρι του 2020 έχουν ως εξής:

  • Από την Αθήνα προς Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Νυρεμβέργη και Τουλούζη,
  • Από τα Χανιά προς Μασσαλία,
  • Από την Κεφαλλονιά προς την Μπολόνια και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, Frankfurt Hahn
  • Από την Καλαμάτα προς το Gdansk και το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Malpensa,
  • Από την Καβάλα στο Βουκουρέστι,
  • Από την Ρόδο στην Πράγα
  • Από την Θεσσαλονίκη στο Αμμάν, Πράγα και Μπορντώ,

Σε διεθνές επίπεδο, η Rynair διαθέτει 86 βάσεις, προσγειώνεται σε 236 αεροδρόμια εκτελώντας 2.100 δρομολόγια. Οι νέες της βάσεις βρίσκονται σήμερα στο Μπορντώ, στην Μασσαλία και την Τουλούζη, ενώ ξεκίνησε να πετά προς Λίβανο και Γεωργία.

Σύμφωνα με τον David O’Brien, η Ryanair έχει την χαμηλότερη μέση τιμή ναύλου με 37 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Wizz Air, η easyJet, η Norwegian, η Lufthansa, IAG, AF/KLM. Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το έχει από την Ιρλανδία, ενώ ακολουθεί η Πολωνία με 29%, η Ιταλία με 28%, η Πορτογαλία με 20%, Ισπανία με 19%, Ηνωμένο Βασίλειο με 19%, Γερμανία με 9% και η Γαλλία με 6%.

Με αφορμή την ανακοίνωση των καλοκαιρινών δρομολογίων, η Ryanair ανακοίνωσε την πώληση εισιτηρίων από 16,99 ευρώ για πτήσεις που θα εκτελεστούν μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, και θα έχουν αγοραστεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου από την ιστοσελίδα της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr