NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Η Deutsche Telekom «φέρνει» στην Ελλάδα το Junior Engineer Academy

Η Deutsche Telekom «φέρνει» στην Ελλάδα το Junior Engineer Academy

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των διεθνών δραστηριοτήτων της, το γερμανικό ίδρυμα Deutsche Telekom διοργανώνει στην Ελλάδα το πρόγραμμα Junior Engineer Academy σε συνεργασία με τον ελληνικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education.

To Junior Engineer Academy (JEA) αποτελεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ιδρύθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2005, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 100 γερμανικά σχολεία. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα JEA θα έχει διάρκεια 2έτη και θα υλοποιηθεί από τον STEM Education σε σχολεία όλης της χώρας, απευθυνόμενο σε μαθητές δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα δημιουργηθούν συνολικά 16 σχολεία, ένα εκ των οποίων θα υποστηριχθεί από την COSMOTE, μέσω ξεχωριστής συμφωνίας με τον STEM Education.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εμπνεύσει το ενδιαφέρον των νέων για επαγγέλματα σχετικά με την τεχνολογία και την μηχανική, να διευκολύνει τη μετάβασή τους από το σχολείο στο πανεπιστήμιο και να ενισχύσει τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Για το σκοπό αυτό περιλαμβάνει 28 διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τη μορφή μαθημάτων επιλογής.

Ο κ. Ekkehard Winter, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος της Deutsche Telekom δήλωσε: «Η προετοιμασία των νέων από μικρή ηλικία για την ψηφιακή κοινωνία και τον επαγγελματικό στίβο, είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους. Για να το πετύχουμε, είναι απαραίτητο να καλλιεργήσουμε στους νέους τις δεξιότητες αλλά και τον ενθουσιασμό για την τεχνολογία,. Είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε βρει στον STEM Education έναν ικανό εταίρο για την έναρξη του επιτυχημένου προγράμματος Junior Engineer Academy στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του STEM education, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, ανέφερε: «Περισσότεροι από 1.500 μαθητές Γυμνασίου στην Ελλάδα έχουν τώρα την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνολογία, τη μηχανική και την επιστήμη, αναπτύσσοντας δεξιότητες STEM. Ταυτόχρονα, μπορούν να καταλάβουν καλύτερα ποια είναι τα τεχνικά επαγγέλματα και ποια επαγγέλματα σχετίζονται με τη μηχανική. Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε στενά με το Ίδρυμα της Deutsche Telekom για έναν τόσο σημαντικό -για το μέλλον των παιδιών μας- κοινό στόχο.

Τέλος, η κα. Σταυρούλα Αγγελόπουλου, Υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του ομίλου ΟΤΕ είπε: «Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, συνεισφέρει στην υλοποίηση του οράματός μας, για έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας. Μέσα από τις πρωτοβουλίες μας για την εκπαιδευτική ρομποτική, πάνω από 19.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν αναπτύξει δεξιότητες STEM.

Στο δίκτυο του Junior Engineer Academy στην Ελλάδα, συμμετέχουν τα εξής 16 σχολεία: 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης (Ξάνθη), 4ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου (Αθήνα), 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Αθήνα), Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου (Αθήνα), Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Αθήνα), 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας (Αθήνα), 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς (Αθήνα), Γυμνάσιο Πέτα (Άρτα), 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου - Ιωάννης Κακριδής (Θεσσαλονίκη), 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη), 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων (Ιωάννινα), 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (Ιωάννινα), Γυμνάσιο Λακκόπετρας Αχαΐας (Λακκόπετρα) και EN.E.E.GY-L. Πατρών και Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πάτρας (Πάτρα). Η Ακαδημία Junior Engineer στο Ραλλείο Γυμνάσιο Θηλέων (Πειραιά) υποστηρίζεται από την COSMOTE, σε συνεργασία με τον STEM Education.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr