NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η ιταλική Illycaffe επεκτείνεται στις ΗΠΑ με 200 νέα καταστήματα

Η ιταλική Illycaffe επεκτείνεται στις ΗΠΑ με 200 νέα καταστήματα

Η ιταλική Illycaffe σχεδιάζει επένδυση στις Ηνωμένες Πολιτείες με 200 νέα καταστήματα εντός πέντε ετών, στο πλαίσιο επέκτασης της επιχείρησης σε νέες αγορές εκτός Ιταλίας, σύμφωνα με τον Andrea Illy, πρόεδρο της εταιρείας.

Ο ιταλικός όμιλος ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη σύναψη συνεργασίας με τη Goldman Sachs ως σύμβουλο για τη εύρεση συνεργατικής εταιρείας με στόχο την επέκταση στο χώρο της λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ. Στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται και ο αμερικανικός κολοσσός Starbucks. Αυτή τη στιγμή, η Illycafe διατηρεί 23 καταστήματα καφέ στη Βόρειο Αμερική, το ένα δέκατο του συνόλου των καταστημάτων εκτός Ιταλίας.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 200 καταστήματα illy στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Andrea Illy, εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας καφέ Francesco Illy, στο Reuters. «Με έναν καλό συνεργάτη μπορούμε να φτάσουμε εκεί μέσα σε πέντε χρόνια το αργότερο. Η οικογένεια Illy εξετάζει την πιθανότητα πώλησης μειοψηφικού πακέτου μετοχών για πρώτη φορά στην 86χρονη ιστορία του ομίλου, για τη θεμελίωση της συμφωνίας με τον ενδιαφερόμενο συνεργάτη».

Tέλος, ενώ ο όμιλος ενδιαφέρεται για την είσοδο επενδυτή στο διοικητικό συμβούλιο, καθιστά σαφές πως δεν θα υπάρξει συνεργασία με άμεσο ανταγωνιστή.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr