NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Budweiser είναι έτοιμη για «άνοιγμα» στη μεγαλύτερη αγορά μπύρας

Η Budweiser είναι έτοιμη για «άνοιγμα» στη μεγαλύτερη αγορά μπύρας

​Η μεγαλύτερη παραγωγός μπύρας στον κόσμο είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μεγάλο «άνοιγμα» στην Κίνα και σε άλλα μέρη της Ασίας.

Μετά την εισαγωγή της Budweiser APAC στο Χονγκ Κονγκ την περασμένη εβδομάδα, η AB InBev δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επεκταθεί στην Ασία, ειδικά στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και το Βιετνάμ.

Εντούτοις, στην Κίνα - όπου οι premium μπύρες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς - η AB InBev βρίσκεται στην τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 16%, σύμφωνα με την Euromonitor. Σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, η εταιρεία δεν είναι καν στις πρώτες δέκα θέσεις.

«Οι τοπικές κινεζικές εταιρείες μπύρας έχουν πολύ ισχυρό έλεγχο στην τοπική αγορά, οπότε μένει να δούμε ποια θα είναι η στρατηγική της Budweiser» δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της Bank of Communications, Hao Hong, στο CNBC.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι μεγάλοι παίκτες έχουν ήδη αγοράσει μικρότερες εταιρείες μπύρας στην Ασία και αυτό θα μπορούσε να είναι μια από τις στρατηγικές για την AB InBev. Ωστόσο, στην Ασία εξακολουθούν να κυριαρχούν οι τοπικές μπύρες.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr