NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Christian Dior: Η τέταρτη εταιρεία που ζητά συγγνώμη από την Κίνα

Christian Dior: Η τέταρτη εταιρεία που ζητά συγγνώμη από την Κίνα

Επίσημη απολογία προς την Κίνα απέστειλε ο γαλλικός οίκος Christian Dior κατόπιν της χρήσης χάρτη της χώρας ο οποίος δεν περιλαμβάνει την περιοχή της Ταϊβάν. Η Ταϊβάν, παρά το γεγονός πως διατηρεί δικαίωμα αυτονομίας, θεωρείται από το Πεκίνο ως περιοχή της κινεζικής επικράτειας.

Η διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ξέσπασε μετά από βίντεο που αναρτήθηκε ανώνυμα στο διαδίκτυο, στο οποίο απεικονίζεται υπάλληλος της Dior να μιλά σε πανεπιστήμιο της Κίνας με παρουσίαση του παραπάνω χάρτη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες διαμαρτυρίες προς το γαλλικό οίκο πως δεν σεβάστηκε τα εδαφικά κυριαρχικά δικαιώματα του κινεζικού κράτους.

Η επίσημη απολογία της Christian Dior αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η εταιρεία θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή της συγνώμη για το περιστατικό στις 16 Οκτωβρίου, όταν κατά τη διάρκεια παρουσίας μέλος της ομάδας HR έκανε λάθος στην απεικόνιση και παρέδωσε λανθασμένη επεξήγηση. H Dior ανέκαθεν έτρεφε σεβασμό προς την αρχή μιας ενιαίας και ενωμένης Κίνας, στο δικαίωμα των κινεζικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και των Κινέζων πολιτών». Παράλληλα, επεσήμανε πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ζήτημα και θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό.

Η Christian Dior γίνεται η τέταρτη εταιρεία που αναγκάζεται να απολογηθεί επίσημα προς την Κίνα, μετά τις Versace, Coach και Givenchy.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr