NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τη σύσταση Αντιμονοπωλιακού Ταμείου κατά του Facebook ανακοίνωσε ο συνιδρυτής Chris Hughes

Τη σύσταση Αντιμονοπωλιακού Ταμείου κατά του Facebook ανακοίνωσε ο συνιδρυτής Chris Hughes

Σε σύσταση Αντιμονοπωλιακού Ταμείου 10 εκατομμυρίων δολαρίων (8.9 εκατ. ευρώ) προχώρησε ο συνιδρυτής του Facebook, Chris Hughes, κατά του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης το οποίο θεωρεί πως ασκεί μονοπωλιακή πολιτική.

Το Ταμείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Economic Security Project στοχεύοντας στην υποστήριξη υπάρχουσας αλλά και νέας ακαδημαϊκής έρευνας, κρατικής πολιτικής και οργάνωσης για τον έλεγχο της ισχύς των μεγάλων επιχειρήσεων. Το εγχείρημα του κ. Hughes για την καταπολέμηση του μονοπωλιακού ελέγχου της αγοράς θα επεκταθεί πέρα από τα όρια του Facebook και των άλλων τεχνολογικών κολοσσών. Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του Ταμείου έχει εκφράσει μεταξύ άλλων η Ford Foundation, η Knight Foundation και η Open Society Foundation του δισεκατομμυριούχου George Soros.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής όπου το πολιτιστικό και πολιτικό γίγνεσθαι καθορίζεται από τις προθέσεις και την άνευ ελέγχου συμπεριφορά των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας» δήλωσε ο κ. Hughes στην ανακοίνωση για την έναρξη του Ταμείου. «Παράλληλα με το υπάρχον σύστημα ελέγχου της βιομηχανίας της τεχνολογίας, είναι απαραίτητο να λάβουμε δράση κατά της μονοπωλιακής ισχύς ορισμένων εταιρειών η οποία έχει θέσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα ως προτεραιότητα στο πολιτικό και οικονομικό μας σύστημα».

Στο παρελθόν ο συνιδρυτής του Facebook είχε ταχθεί ευθέως κατά του Διευθύνοντα Συμβούλου Mark Zuckerberg, κατηγορώντας τον τελευταίο πως κατέχει ολοκληρωτικό έλεγχο επί της ελεύθερης έκφρασης. Ο κ. Hughes αποχώρησε από τη Facebook το 2008 ενώ το 2012 ρευστοποίησε τις μετοχές του.

Από τη μεριά της η Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει την έναρξη του Αντιμονοπωλιακού Ταμείου.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr