NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η «άγνωστη» ελληνική εταιρεία τροφίμων που εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Upfield

Η «άγνωστη» ελληνική εταιρεία τροφίμων που εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Upfield
18_10_2019 | 14:50 18_10_2019 | 15:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η ελληνική εταιρεία τροφίμων που δραστηριοποιείται στη Δράμα, εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Upfield μέσω της θυγατρικής της Upfield Europe BV. Το κόστος της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό, αν και πληροφορίες του epixeiro.gr αναφέρουν πως τα ποσά που έχουν διαρρεύσει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά της Arivia μετά από εκείνη εκ μέρους του επενδυτικού κεφαλαίου Southbridge.

Το βασικό brand της Arivia είναι το προϊόν Viotros, που απευθύνεται στους καταναλωτές φυτικών τυροκομικών ενώ γνωστό είναι το φυτικό τυρί Viofast. Η εταιρεία διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Βόρεια Ελλάδα όπου εργάζονται 300 άτομα και το εργοστάσιο της έχει την δυνατότητα παραγωγής 2.500 τόνων το μήνα. Στο χαρτοφυλάκιο της διαθέτει πάνω από 500 κωδικούς από τους οποίους οι 300 αφορούν καινοτόμα προϊόντα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό οι πωλήσεις της το 2017 ανήλθαν σε 40,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,9 το 2016 με τα κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται το 2017 σε 10,7 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

O CEO της Upfield, David Haines, δήλωσε ότι «αυτή η εξαγορά θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε περαιτέρω στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών για γευστικές εναλλακτικές σε γαλακτοκομικά προϊόντα, διευρύνοντας την προσφορά μας σε plant-based κωδικούς».

Σε δήλωσή του ο CEO της Arivia, Άνθιμος Μισαηλίδης, εκτιμά ότι «το παγκόσμιο αποτύπωμα της Upfield’s, σε συνδυασμό με την προσφορά μοναδικών προϊόντων από την Arivia, θα λειτουργήσουν καταλυτικά απέναντι στην αυξανόμενη διαθεσιμότητα premium, plant-based προϊόντων σε όλα τα retail και food service σημεία»

Με πληροφορίες από news247.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr