NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Η EBRD επενδύει 18 εκατ. ευρώ στο «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής

Η EBRD επενδύει 18 εκατ. ευρώ στο «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ενισχύει τις προσπάθειές της για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα υποστηρίζοντας την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με μια επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ, στην έκδοση επταετούς πράσινου ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν πρόσθετες επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα έργα θα συμβάλουν στο στόχο της χώρας να αυξήσει το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στο 35% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας έως το 2030.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ισχύος 1.512 MW σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, κυρίως αιολικά πάρκα, που βρίσκονται στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει σχεδόν 3 δισ. Ευρώ σε 51 έργα στους τομείς της εταιρικής, οικονομικής, ενεργειακής και υποδομής της ελληνικής οικονομίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr