NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

SoftBank: Έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 80% της WeWork

SoftBank: Έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 80% της WeWork
23_10_2019 | 13:10 23_10_2019 | 13:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η SoftBank πραγματοποίησε συμφωνία για να πάρει τον έλεγχο της WeWork, με τον ιαπωνικό όμιλο να προσφέρει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση και μέχρι 3 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα επιταχύνει την υπάρχουσα δέσμευση να διαθέσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη WeWork. Μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς, η συμμετοχή της SoftBank στην WeWork θα φτάνει περίπου το 80%.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, Masayoshi Son, δήλωσε: «Η SoftBank είναι σταθερή πιστή στο ότι ο κόσμος υφίσταται μια τεράστια μεταμόρφωση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δουλεύουν. Η WeWork βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της επανάστασης».

«Δεδομένου ότι το όραμα παραμένει αμετάβλητο, η SoftBank αποφάσισε να παρέχει σημαντική έγχυση κεφαλαίου και λειτουργική υποστήριξη. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην WeWork, στους υπαλλήλους της, στους πελάτες της και στους ιδιοκτήτες της» δήλωσε ο επικεφαλής της SoftBank, Masayoshi Son.

Ως μέρος της συμφωνίας, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ο Adam Neumann, cofounder της WeWork, θα αναλάβει θέση παρατηρητή στο ΔΣ της εταιρείας και ο chief operating officer της SoftBank Group θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της WeWork.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr