NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ο Jeff Bezos αποκαλύπτει το όραμα του: Άνθρωποι στη Σελήνη έως το 2024

Ο Jeff Bezos αποκαλύπτει το όραμα του: Άνθρωποι στη Σελήνη έως το 2024

Ο Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αεροδιαστημικής, με φόντο την επερχόμενη αποστολή στη σελήνη το 2024 με την επονομασία Artemis.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε στα πλαίσια της Διεθνής Συνόδου Αεροναυπηγικής η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον. Την Τρίτη, ο Bezos βραβεύτηκε με το Excellence in Industry Award για την συνεισφορά του στην ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα.

Η Blue Origin θα είναι το βασικό μέλος της νεοσυσταθείσας «εθνικής ομάδας» των ΗΠΑ', όπως την χαρακτήρισε ο κ. Bezos, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τις Lockheed Martin, Northrop Grumman και Draper για την κατασκευή συστήματος προσγείωσης στη σελήνη καθώς και για τη μεταφορά ανθρώπων από και προς το φεγγάρι.

«Δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους συνεργάτες. Πρόκειται για μια εθνική ομάδα για ένα εθνικό ζήτημα που επείγει» δήλωσε ο Jeff Bezos στα πλαίσια της ομιλίας στη Σύνοδο Αεροναυπηγικής.

Και οι τρεις εταιρείες που θα συνεργαστούν με την Blue Origin του Jeff Bezos, έχουν στο παρελθόν δουλέψει και με την NASA.

«Οδηγήσαμε το Apollo στη Σελήνη και πίσω στη Γη πριν από σχεδόν 50 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε με την ομάδα της Blue Origin για το project Artemis» δήλωσε ο Kaigham Gabriel, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Draper.

Aπό την πλευρά της Blue Origin, ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Smith δήλωσε: «Αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνεργασία με τις τρεις εταιρείες για την ανάπτυξη της σεληνιακής πλατφόρμας Blue Moon και της μηχανής BE-7 όπως επίσης και με την NASA για την υποστήριξη του προγράμματος Artemis».

Mε πληροφορίες από inverse.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr