NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πρόστιμο 500.000 λιρών στην Facebook για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

Πρόστιμο 500.000 λιρών στην Facebook για το σκάνδαλο Cambridge Analytica
30_10_2019 | 12:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Facebook συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 500.000 λιρών Αγγλίας, το οποίο επιβλήθηκε από την βρετανική Αρχή για την προστασία των δεδομένων (ICO) γύρω από τον ρόλο της εταιρείας στο σκάνδαλο Cambridge Analytica.

Ως μέρος της συμφωνίας, το Facebook δεν αποδέχθηκε καμία ευθύνη. Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι θα «ήθελε να έχει κάνει περισσότερα για να ερευνήσει την Cambridge Analytica» νωρίτερα.

Ο James Dipple-Johnstone, αναπληρωτής Επίτροπος της ICO, δήλωσε: «Η κύρια ανησυχία της ICO ήταν ότι τα δεδομένα των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο. Η προστασία των προσωπικών πληροφοριών και της ιδιωτικής ζωής είναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για τα δικαιώματα των ατόμων, αλλά, όπως πλέον γνωρίζουμε, για τη διατήρηση μιας ισχυρής δημοκρατίας».

Ο Harry Kinmonth, δικηγόρος του Facebook, σημείωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο είχε κάνει αλλαγές για να περιορίσει τις πληροφορίες στις οποίες οι προγραμματιστές των εφαρμογών θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση, μετά το σκάνδαλο. «Η ICO δήλωσε ότι δεν έχει ανακαλύψει στοιχεία πως τα δεδομένα των χρηστών του Facebook στην ΕΕ μεταφέρθηκαν στην Cambridge Analytica» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Ωστόσο, προσβλέπουμε στο να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ευρύτερη και συνεχιζόμενη έρευνα του ICO».

Η ICO ισχυρίστηκε ότι το Facebook δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τις πληροφορίες των χρηστών.

Με πληροφορίες από BBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr