NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Xi Jinping: Η Κίνα θα πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που προσφέρει το blockchain

Xi Jinping: Η Κίνα θα πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που προσφέρει το blockchain

Ο Xi Jinping, Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να «αξιοποιήσει την ευκαιρία» που προσφέρει η τεχνολογία οτυ blockchain.

Μιλώντας στο πλαίσιο της 18ης συλλογικής μελέτης του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Πέμπτη στο Πεκίνο, ο Xi είπε ότι η τεχνολογία blockchain έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών εντός της Κίνας, αναφέροντας θέματα που σχετίζονται με τομείς όπως η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και η μείωση της φτώχειας.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το blockchain ως σημαντική καινοτομία για την ανεξάρτητη καινοτομία των βασικών τεχνολογιών» ανέφερε ο Xi σε μέλη της επιτροπής. «Πρέπει να διευκρινίσουμε την κύρια κατεύθυνση, να αυξήσουμε τις επενδύσεις, να επικεντρωθούμε σε μια σειρά βασικών τεχνολογιών και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain και της βιομηχανικής καινοτομίας».

Οι δηλώσεις του Κινέζου προέδρου σχετικά με το blockchain θεωρείται ότι είναι οι πρώτες αναλυτικές παρατηρήσεις του σχετικά με την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Με πληροφορίες από Coindesk

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr