NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Αυξημένοι οι έλεγχοι κατά του παρεμπορίου - Πρόστιμα 60.000 ευρώ για απομιμητικά είδη

Αυξημένοι οι έλεγχοι κατά του παρεμπορίου - Πρόστιμα 60.000 ευρώ για απομιμητικά είδη
04_11_2019 | 15:25 04_11_2019 | 15:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνία

Την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου ανακοίνωσαν σήμερα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Αναλυτικά, η αυξητική τάση των πραγματοποιούμενων ελέγχων συνεχίζεται για το χρονικό διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου. Οι έλεγχοι αυξήθηκαν -συνολικά 602- κατά 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, οι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 112% για το ίδιο διάστημα (70 βεβαιωμένες συνολικά) ενώ ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και εν συνεχεία καταστράφηκαν 2,806 είδη παρεμπορίου, κυρίως απομιμητικά τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 59,800 ευρώ για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης κ.α.

Οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ναύπακτο, Λιβαδειά, Πάτρα και Κρήτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr