NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου: «Αναγκαία η μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά»

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου: «Αναγκαία η μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμό κ. Μάνο Κόνσολα πραγματοποίησε την Δευτέρα, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Μπόνη και το μέλος του ΔΣ κ. Σπύρο Γεροντίτη. Η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και η ΕΣΕΕ έθεσε σειρά ζητημάτων τα οποία «πρέπει να επιλυθούν προς διευκόλυνση της εμπορικής επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου στη νησιωτική Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία ανέδειξε τα θέματα που αφορούν στη διασφάλιση της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας της νησιωτικής χώρας, με επίκεντρο την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και την ανάγκη να διασφαλιστεί μειωμένος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, ενόψει της τροποποίησης της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στη συμβολή του εμπορίου στην ανάπτυξη του τουρισμού και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανέκυψαν πρόσφατα από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Το Υπουργείο Τουρισμού και η ΕΣΕΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά από εδώ και στο εξής προς όφελος της ελληνικής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης αλλά και για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας γενικότερα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε σχετικά: «Ο τουρισμός και το εμπόριο είναι δύο δραστηριότητες άρρηκτα συνδεδεμένες. Αυτός είναι και ο λόγος για το οποίο η ΕΣΕΕ υποστηρίζει την πλήρη ανάπτυξη συνεργιών με το Υπουργείο Τουρισμού, τις οποίες θεωρεί σημαντικές για τη χάραξη αξιόπιστης και μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής πολιτικής. Θέσαμε στον κ. Υφυπουργό μία σειρά ζητημάτων που χρήζουν προσοχής προκειμένου να απορροφηθούν με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες οι κραδασμοί από την κατάρρευση της Thomas Cook και προτείναμε λύσεις που διασφαλίζουν όρους ισότιμης ανάπτυξης για τις εμπορικές επιχειρήσεις σε όλη τη νησιωτική χώρα,. H μικρή και μεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα έχει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και οφείλουμε συλλογικά και συνολικά να την αναδείξουμε, να την προστατεύσουμε και να την βοηθήσουμε να αναπτυχθεί.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr