NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

«ΓΣΕΒΕΕ 1919-2019, ένας αιώνας μικρές επιχειρήσεις, ένας αιώνας διεκδικήσεις»

«ΓΣΕΒΕΕ 1919-2019, ένας αιώνας μικρές επιχειρήσεις, ένας αιώνας διεκδικήσεις»

Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο «ΓΣΕΒΕΕ 1919-2019, ένας αιώνας μικρές επιχειρήσεις, ένας αιώνας διεκδικήσεις» που διοργανώνει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα αποσκοπεί στο να πλουτίσει τις γνώσεις τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και των άμεσα ενδιαφερόμενων, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων.

Στο πλαίσιο του διήμερου αυτού συνεδρίου ερευνητές και ακαδημαϊκοί θα ρίξουν φως σε σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το συνδικαλισμό των μικρών επιχειρήσεων και την ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ. Το συνέδριο αρθρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες, στόχος των οποίων είναι να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος το παρελθόν αλλά και το τι αυτό κληροδοτεί στο μέλλον:

  • Θεματική ενότητα 1: Πτυχές της ιστορίας της ΓΣΕΒΕΕ
  • Θεματική ενότητα 2: Εικόνες του επαγγελματοβιοτέχνη και του εμπόρου
  • Θεματική ενότητα 3: Μόχθος και επιχειρηματικότητα
  • Θεματική ενότητα 4: Αιτήματα και διεκδικήσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων

Παράλληλα, με το διήμερο αυτό επιστημονικό συνέδριο την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια ιστορικής έκθεσης αφιερωμένης στα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ. Μέσα από την έκθεση θα προβληθεί υλικό που παρουσιάζει την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας της ΓΣΕΒΕΕ στις διαφορετικές εποχές, τους θεσμούς και τα μέσα του συνδικαλισμού, τους ίδιους τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους και τα επαγγέλματά τους, τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με την ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ και τον επαγγελματοβιοτεχνικό συνδικαλισμό, την κοινωνική και πολιτική λειτουργία της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και τα διαχρονικά αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και την αντιμετώπισή τους από το κράτος κ.α.

Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46 Αθήνα. Η έκθεση φιλοξενείται στο κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46 Αθήνα. Διάρκεια έκθεσης: 13 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019

Ώρες και ημέρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-15:00 και κατόπιν συνεννόησης. Το σύνολο της έκθεσης θα παρουσιαστεί σε μια ειδικά αφιερωμένη ψηφιακή πλατφόρμα, σε σύνδεσμο όπου θα ανακοινωθεί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr