NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Kook: Η ελληνική επιχείρηση που ντύνει τους κορυφαίους σεφ σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Kook: Η ελληνική επιχείρηση που ντύνει τους κορυφαίους σεφ σε Ελλάδα και εξωτερικό!
14_11_2019

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how

Στη Μαρία Ξυπολιτά άρεσαν πάντα οι αλλαγές και είχε «δίψα» να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα. Με ένα ευρύ φάσμα σπουδών (σε ανθρωπολογία/κοινωνιολογία, κομμωτική, digital marketing και marketing προϊόντων), αλλά και μια ποικιλία επαγγελμάτων (αεροπορική εταιρία, καζίνο, τηλεόραση, διαφήμιση και τέλος εστίαση), το μόνο σίγουρο ήταν ότι όταν θα στρεφόταν στο επιχειρείν, θα έκανε κάτι πολύ ξεχωριστό! Και έτσι έγινε.

Έχοντας η ίδια παρατηρήσει τους χώρους των εστιατορίων και τον ξενοδοχείων, είτε ως πελάτισσα είτε ως εργαζόμενη, «έπιανε» τον εαυτό της να παρατηρεί τι φοράει το προσωπικό, κάνοντας στο μυαλό της στυλιστικές παρεμβάσεις. Όταν μάλιστα γνώρισε τον σύντροφό της, που είναι σεφ, είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει πολύ πιο προσεκτικά τα ρούχα των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης. Εκεί ανακάλυψε το κενό στην αγορά, καθώς διαπίστωσε πως λείπουν ρούχα καλής ποιότητας για τους επαγγελματίες αυτού του κλάδου.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η kook, μια επιχείρηση που κατασκευάζει ενδύματα εργασίας (π.χ. ποδιές, μπλούζες κ.α.) επιλέγοντας καλά υφάσματα, κλωστές και φυσικά χέρια που ράβουν καλά.

Kook_peoplestrust3.jpg?mtime=20191109232418#asset:150697

Καινοτομία σε συνδυασμό με την παράδοση

Σε μια από τις παλαιότερες κλωστοϋφαντουργικές βιομηχανίες στην Ελλάδα και μετά από μια μακρά έρευνα για τα ενδύματα εργασίας και τα υφάσματα που απαιτούνται για την κατασκευή τους, η εταιρία κατασκεύασε ένα υψηλής ποιότητας υβριδικό ύφασμα με το οποίο δημιουργούνται οι μπλούζες των σεφ. Το ύφασμα που καλύπτει την πλάτη και σε κάποια σχέδια τα μανίκια και τη μέση, είναι μαλακό, «αναπνέει», δεν χρειάζεται σιδέρωμα εφόσον τα ρούχα είναι σωστά διπλωμένα, καθαρίζεται και στεγνώνει εύκολα και είναι ελαφρύ. Η εσωτερική πλευρά των ενδυμάτων είναι κατασκευασμένη από 100% βαμβάκι, ενώ στην εξωτερική πλευρά έχει χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός βαμβακιού, ώστε να αποφεύγονται τα τσακίσματα και να καθαρίζονται τα ενδύματα ευκολότερα ακόμη και στους 30º. Εκτός αυτού, η kook κατασκευάζει και custom made ρούχα, για τους πιο… απαιτητικούς πελάτες.

Η σημασία της επαγγελματικής εμφάνισης στο χώρο της εστίασης

Όπως εξηγεί η ίδια η Μαρία, «αν σκεφτούμε ότι η Ελλάδα κατά ένα 70% ίσως βασίζεται στον τουρισμό, θεωρώ ότι η εικόνα μας παίζει σημαντικό ρόλο. Μια επιχείρηση που προσέχει και την εξωτερική της εικόνα, σίγουρα προσέχει και εσωτερικά και αυτό με την σειρά του φτάνει στον πελάτη. Έτσι θα φροντίσει και ο πελάτης εμάς. Όλα είναι ένας κύκλος.

Η kook δηλώνει περήφανη για όλους τους σεφ που έχει ντύσει ως τώρα, ενδεικτικά όμως μπορούμε να αναφέρουμε περιπτώσεις όπως τον «Master Chef» Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τον Τάσο Μαντή (Hytra), τα αδέρφια Σπύρο & Βαγγέλη Λιάκο (Base Grill-Travolta-Cookoovaya), τoν Παναγιώτη Γιακαλή (Margi hotel), τoν Γιάννη Κοσμαδάκη (Malconi’s), τους Άγγελο Λάντο και Θανάση Σταμούδη (Spondi), το CavoTagoo (Χρόνης Δαμαλάς), τον Παύλο Κυριάκη (Andronis), τον Δημήτρη Σταμούδη (Nolita), τον Χριστόφορο Πέσκια (Balthazar), αλλά και το προσωπικό του Nammos. Το ίδιο περήφανη δηλώνει και για τις συνεργασίες με το εξωτερικό, αφού υπάρχει συνεργασία με Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία, Δανία και Ντουμπάι!

Kook_peoplestrust2.jpg?mtime=20191109232215#asset:150696

Η στήριξη του The People’s Trust

Η Μαρία έμαθε για το The People’s Trust από άλλη μία επιχείρηση που έχει στηριχθεί με τον ίδιο τρόπο. Με τη βοήθεια του οργανισμού, μπόρεσε να στήσει σωστά την επιχείρησή της, πράγμα που βοήθησε πολύ στη λειτουργία της. Σημαντικός ήταν και ο ψυχολογικός παράγοντας. Όπως εξηγεί η ίδια, «αλλιώς προχωράς όταν ξέρεις ότι και κάποιος άλλος εκτός από εσένα πιστεύει σ’ εσένα και αλλιώς όταν παλεύεις μόνος σου».

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr