NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΣΕΚΕΕ: Ενισχυμένη παρουσία στη διεθνή αγορά και σε κορυφαίες εκθέσεις

ΣΕΚΕΕ: Ενισχυμένη παρουσία στη διεθνή αγορά και σε κορυφαίες εκθέσεις

Ο ΣΕΚΕΕ ενισχύοντας τον ρόλο του ως συντονιστής εξωστρέφειας και δικτύωσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τους διεθνείς κόμβους της τεχνολογίας, συμμετείχε σε μια σειρά αποστολών και κορυφαίων εκθέσεων υψηλής τεχνολογίας, σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΚΕΕ στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, πραγματοποίησε εκδήλωση στις 30/9 για την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού καινοτομίας και επενδύσεων. Η εκδήλωση παρουσίασε μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή πάνω από 100 εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας του San Francisco και ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικές συναντήσεις και πολλά υποσχόμενες συζητήσεις.

Επιπροσθέτως, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα γραφεία της Google και του Facebook, όπου αντάλλαξε απόψεις με στελέχη του αναπτυξιακού βραχίονα της ομογένειας και όχι μόνο, ενώ μετέφερε αδιαμφισβήτητα πολύτιμη τεχνογνωσία και καλές πρακτικές προς την προώθηση των μελών του ΣΕΚΕΕ αλλά και την ανάπτυξη συνεργιών.

Σημαντικές ήταν ακόμη οι επαφές και η προβολή που επιτεύχθηκαν στο Mobile World Congress Americas 2019, στο Los Angeles στις 22-24 Οκτωβρίου. Για 3η συνεχή χρονιά, ο ΣΕΚΕΕ διοργάνωσε τη συμμετοχή, με την υποστήριξη της HETiA, στο πλαίσιο κοινών δράσεων ενίσχυσης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των μελών τους αλλά και του ελληνικού οικοσυστήματος.

Το ενισχυμένο ελληνικό περίπτερο βρισκόταν στον πολύ ζωντανό χώρο 4YFN-Startups και έδωσε για άλλη μια φορά τη δυνατότητα στις ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις, να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα, δίπλα σε σημαντικές εταιρείες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και την κεντρική και Νότια Αμερική.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ Γιώργος Μαρκατάτος και οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι: Acromove, Centaur Analytics, Claret (spin-off του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος), Classter και η Regate.

Στις 29-31 Οκτωβρίου ο ΣΕΚΕΕ συμμετείχε ως υποστηρικτής στο IoT Solutions World Congress στη Βαρκελώνη. Το εθνικό περίπτερο συνδιοργανώθηκε από το Enterprise Greece και τη HETiA και καταλάμβανε πολύ καλή κεντρική θέση, ενώ φησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες με την κατασκευαστική του αρτιότητα και την αισθητική του. Στο περίπτερο συμμετείχαν οι εταιρείες: Elbis, ES Systems, HDL Design House Greece, Inaccess Networks, Irida Labs, Metis Cyberspace Technology, Prisma Electronics και Singular Logic, οι οποίες παρουσίασαν υψηλής τεχνολογίας προϊόντα και πραγματοποίησαν πολλές εποικοδομητικές επιχειρηματικές συναντήσεις.

Επίσης, στις 4-7 Νοεμβρίου o ΣΕΚΕΕ συμμετείχε ως υποστηρικτής στο Web Summit στη Λισσαβώνα, το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και τη Θ.Ε.Α. Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι: Helvia Technologies, Nanometrisis, Parity Platform και VGL Esports. Το ελληνικό περίπτερο βρισκόταν στο Hall 5, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους χώρους της έκθεσης, ήταν το πρώτο που έβλεπαν οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους και αποτελούσε σημείο συνάντησης.

Και στις δύο αποστολές, σε Βαρκελώνη και Λισαβόνα, τον ΣΕΚΕΕ εκπροσώπησε ο Γ.Δ. του Συνδέσμου, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: “ο ΣΕΚΕΕ συνεχίζει εντατικά τις δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των μελών του και του ευρύτερου οικοσυστήματος της καινοτομίας και προσβλέπει ότι το 2020 για 8η συνεχή χρόνια οι ελληνικές επιχειρήσεις και startups θα κάνουν ακόμη πιο δυναμικά την παρουσία τους στο MWC & 4YFN, στη Βαρκελώνη”.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr