NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Επεκτείνεται η στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην ελληνική γεωργία

Επεκτείνεται η στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην ελληνική γεωργία

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων επιβεβαίωσε σήμερα πως προχωρά σε ενισχυμένη στήριξη για επενδύσεις στη γεωργία και τις αγροτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μέσω υφιστάμενων πιστωτικών γραμμών με τοπικά ενεργές τράπεζες, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη προχωρημένων συζητήσεων για νέα οικονομική ενίσχυση προς υποστήριξη νέων αγροτών σε όλη την Ελλάδα.

Η αυξημένη στήριξη στην ελληνική γεωργία επιβεβαιώθηκε ύστερα από συζητήσεις υψηλού επιπέδου στην Αθήνα μεταξύ του Κώστα Σκρέκα, Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Andrew McDowell, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Η αύξηση των γεωργικών επενδύσεων είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαθέτει μοναδική τεχνική και οικονομική εμπειρογνωμοσύνη για τη στήριξη της γεωργίας και των επενδύσεων αγροτοβιομηχανίας σε όλη την Ευρώπη. Οι συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο McDowell στην Αθήνα επιβεβαίωσαν σήμερα την κοινή μας δέσμευση να αντιμετωπίσουμε τις επενδυτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γεωργία και να χρησιμοποιήσουμε υπάρχοντα και νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για τη στήριξη των βασικών επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού πρωτογενούς τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για καθαρή μέτρηση» δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Η Ελλάδα είναι ένας ευρωπαϊκός ηγέτης στον τομέα της γεωργίας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεσμεύεται να ενισχύσει την πρόσβαση των γεωργών, της γεωργίας και των αγροτικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Οι σημερινές συζητήσεις με τον Υπουργό Σκρέκα θα συμβάλουν στην ενίσχυση του αντικτύπου της στήριξης της ΕΤΕπ για επενδύσεις ΣΕ νέους αγρότες. Ένα νέο στοχοθετημένο προϊόν αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του επόμενου έτους» δήλωσε ο Andrew McDowell.

Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχει διαθέσει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ νέας χρηματοδότησης για ιδιωτικές επενδύσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr