NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Google σχεδιάζει διακριτικό «ντροπής» για τη σήμανση αργών ιστοσελίδων

Η Google σχεδιάζει διακριτικό «ντροπής» για τη σήμανση αργών ιστοσελίδων

Η Google βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού ενός σήματος «ντροπής» για ιστοσελίδες οι οποίες φορτώνουν αργά στον browser Chrome.

«Στο μέλλον, ο Chrome μπορεί να αναγνωρίσει ιστοσελίδες οι οποίες φορτώνουν γρήγορα ή αργά για τους χρήστες με τα κατάλληλα διακριτικά» δήλωσε σε ανάρτηση στο blog η ομάδα για το Chrome της Google. «Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει πολλές μορφές και πειραματιζόμαστε με αρκετές διαφορετικές επιλογές προτού επιλέξουμε ποια από αυτές προσδίδει μεγαλύτερη αξία στους χρήστες μας».

Συγκεκριμένα, το υπό σχεδιασμό σήμα του Chrome θα επισημαίνει εκ μέρους των χρηστών ποιες ιστοσελίδες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτώνουν αργά αλλά και σε ποιες περιπτώσεις φταίει το προσωπικό hardware του χρήστη ή η συνδεσιμότητα του διαδικτύου. Την ίδια στιγμή, η Google σχεδιάζει μπάρα φόρτωσης η οποία θα μετατρέπεται σε πράσινη και κόκκινη αναλόγως του χρόνου που απαιτείται για την φόρτωση της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Δεν είναι γνωστό πότε η Google θα λανσάρει το νέο μοντέλο επισήμανσης, αλλά ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού και πειραματισμού.

Με πληροφορίες από theverge.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr