NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Instagram προχωρά στην πιλοτική απόκρυψη των like στις ΗΠΑ

Το Instagram προχωρά στην πιλοτική απόκρυψη των like στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, το Instagram πρόκειται να προβεί στη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της πλατφόρμας, αφαιρώντας τα like.

Μετά από μήνες δοκιμών της επιλογής απόκρυψης των like σε ορισμένες διεθνείς αγορές, το Instagram σχεδιάζει να κάνει τον ίδιο για έναν αριθμό χρηστών στης ΗΠΑ, βασική αγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Το Instagram, το οποίο ανήκει στην Facebook, έχει ήδη αποκρύψει πιλοτικά τα like σε επτά χώρες συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Ιρλανδίας και της Αυστραλίας.

Εδώ και χρόνια, τα likes ήταν βασικό στοιχείο της εμπειρίας του Instagram για τους διάσημους, εταιρικά brand, πολιτικούς αλλά και καθημερινούς χρήστες της εφαρμογής. Μέχρι πρότινος, ο αριθμός των like αποτελούσε μέτρο δημοτικότητας και επιτυχίας. Αλλά τους τελευταίους μήνες, το Instagram επανεξετάζει το κατά πόσο η δυνατότητα των like είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τοξικού περιβάλλοντος εντός της εφαρμογής.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο, ο συνολικός αριθμός των like πρόκειται να εξαφανιστεί από την κεντρική σελίδα και τα προσωπικά προφίλ. Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού και όχι οι ακόλουθοι θα έχει πρόσβαση στην απήχηση της προσωπικής σελίδας και των αναρτήσεων.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι χρήστες στις ΗΠΑ θα δουν τον αριθμό τους να χάνεται. Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, δήλωσε πως τα like θα εξαφανιστούν για ορισμένους χρήστες.

Σχετικά με το αν η απόφαση απόκρυψης των like θα είναι μόνιμη αυτό δεν είναι ακόμα σαφές. Ωστόσο, η πιλοτική εφαρμογή στις ΗΠΑ ενδέχεται να συνεπάγεται την οριστικότητα του νέου μέτρου.

Με πληροφορίες από CNN Business

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr