NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Επίσκεψη Κινέζων επιχειρηματιών ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα

Επίσκεψη Κινέζων επιχειρηματιών ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα

Οι Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) και Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) καλωσόρισαν στην Αθήνα μία υψηλού επιπέδου 25μελή κινεζική αποστολή του τομέα ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας.

Στην ομάδα συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κινεζικού Συμβουλίου Ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας κ. Gao Yong, πρόεδροι των Συνδέσμων Βάμβακος, Κλωστοϋφαντουργίας, Μόδας και Μεταξιού καθώς και κορυφαίοι επιχειρηματίες του κλάδου.

Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE παρουσιάστηκε σε βάθος η σημερινή κατάσταση της αλυσίδας βαμβακιού – κλωστοϋφαντουργίας – ένδυσης στην Ελλάδα, οι προοπτικές της καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας.

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις που ακολούθησαν καταγράφηκε το ενδιαφέρον των κινεζικών επιχειρήσεων στον τομέα του βαμβακιού. Το 2018 οι εξαγωγές ελληνικού βαμβακιού στην Κίνα ξεπέρασαν τα 41,3 εκατ. ευρώ. Επίσης ενδιαφέρον για συνεργασίες μπορεί να υπάρξει και στην κλωστοϋφαντουργία αλλά και στην ένδυση και το μετάξι.

Στόχος του ΣΕΠΕΕ είναι να οργανωθεί μια πιο στοχευμένη αποστολή Κινέζων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη στο άμεσο μέλλον.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕΕ Βασίλης Μασσέλος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών και στον κλάδο ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr