NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Pyatt: Πιστεύω στις δυνατότητες της καινοτομίας στην Ελλάδα - Success story η τεχνολογία

Pyatt: Πιστεύω στις δυνατότητες της καινοτομίας στην Ελλάδα - Success story η τεχνολογία

Για την παρουσία ενός εξαιρετικά «ζωηρού, ανθεκτικού, δημιουργικού» τεχνολογικού τομέα, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας - όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο της Κρήτης - ο οποίος αποτελεί ένα success story που περνάει «πραγματικά απαρατήρητο», έκανε λόγο ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στην πρεσβευτική κατοικία, με αφορμή την ολοκλήρωση του SingularityU Greece Summit.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που παρακολούθησε το epixeiro.gr, ο Αμερικανός Πρέσβης αναφέρθηκε, στον σύντομο χαιρετισμό του, στην κυβέρνηση και στην σημασία που «δίνει» η τελευταία στον κλάδο της τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας πως γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος τομέας, ο οποίος διαθέτει «πραγματικά συναρπαστικές και ανταγωνιστικές τεχνολογίες» και καινοτομίες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο success story που θα αποτελέσει η Ελλάδα, είναι μια «κορυφαία προτεραιότητα» για την κυβέρνηση της χώρας μας.

presveiahpa_singularity1.jpg?mtime=20191113215006#asset:151443

Ο κ. Pyatt τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί έναν «εταίρο» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όσον αφορά στις διεθνείς συνεργασίες, υπογραμμίζοντας πως αυτό «αντανακλά και την προτεραιότητα που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση» στις σχέσεις της με την χώρα μας αλλά και τη σημασία που δίνεται στο να «πετύχει» στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τον μετασχηματισμό, με εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του αμερικανικού ιδιωτικού τομέα και των ομολόγων του στην Ελλάδα. Όπως άλλωστε σχολίασε αργότερα, μέσω Twitter «πιστεύω ακράδαντα στις μεγάλες δυνατότητες του τομέα της καινοτομίας στην Ελλάδα και εκτιμώ τη δέσμευση του @MinDevGr, του @MinDigitalGr και εταιρειών από τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με ελληνικές startups και επιχειρηματίες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Αμερικανοί tech experts, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του τεχνολογικού κλάδου αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σχολίασε αργότερα, μέσω Twitter: «Χθες παρευρέθηκα στην οικία του ⁦@USEmbassyAthens στο δείπνο για το ⁦@singularityu Greece μετά από ένα υπέροχο διήμερο με όλες τις νέες ιδέες. Αξίζουν συγχαρητήρια στην κα Νίκη Συροπούλου για την διοργάνωση και ευχαριστίες στους συμμετέχοντες ομιλητές».

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και μια σειρά Ελλήνων επιχειρηματιών, για τους οποίους ο κ. Pyatt υποστήριξε πως αποτελούν μια «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία που αξίζει περισσότερης προσοχής, αντανακλώντας τόσο την ευφυΐα» που παρουσιάζει το ανθρώπινο κεφάλαιο στην Ελλάδα, όσο και το πως, μετά από μια «δημιουργική καταστροφή» και χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής, «αυτό που αναδύθηκε είναι μια πραγματικά ανταγωνιστική, πραγματικά συναρπαστική οικονομία της τεχνολογίας και της καινοτομίας», την οποία ο αμερικανικός παράγοντας δεσμεύεται να ενισχύσει.

Όπως τόνισε, με τη σειρά της, η Νίκη Συροπούλου, Director του SingularityU Greece Summit, «πιστεύω πως η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα hub καινοτομίας», λειτουργώντας ως ένα σημείο «για την έναρξη μιας μεγάλης συζήτησης γύρω από την δημοκρατία, την τεχνολογία, για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει την επιχειρηματικότητα» και τις ζωές μας.

Το SingularityU Summit, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου 2019 χαρακτηρίζεται ως ένα σημαντικό τεχνολογικό συνέδριο, παγκοσμίου επιπέδου, που διαπραγματεύεται την επίδραση των νέων τεχνολογιών στο παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr