NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Nike τερματίζει την πιλοτική συνεργασία με την Amazon

Η Nike τερματίζει την πιλοτική συνεργασία με την Amazon

Η αμερικανική εταιρεία αθλητικού ρουχισμού Nike θα σταματήσει την απευθείας πώληση εμπορεύματος στην Amazon σε μια προσπάθεια της εταιρείας να απευθυνθεί αμεσότερα στους καταναλωτές, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.

Η απροσδόκητη απόφαση της Nike θα σημάνει το τέλος της πιλοτικής συνεργασίας ανάμεσα στη Nike και την Amazon η οποία ξεκίνησε το 2017. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Nike συμφώνησε για την πώληση μιας περιορισμένης γκάμας προϊόντων της στην Amazon. Από τη πλευρά της η Amazon ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση απομιμητικών προϊόντων που φέρουν το λογότυπο της Nike καθώς και για μη εγκριθείσες από την εταιρεία πωλήσεις.

Πριν το 2017, η Nike είχε απορρίψει το ενδεχόμενο σύναψης μιας τέτοιας συμφωνίας, έχοντας επικεντρωθεί στο διαδικτυακό marketplace και στα καταστήματά της. Ο φόβος για πολλά brand αποτελεί το γεγονός πως συνεργαζόμενη με την Amazon μια εταιρεία ενδέχεται να χάσει τον έλεγχο του πώς παρουσιάζεται το brand της στην ιστοσελίδα.

«Καθώς στόχος της Nike είναι να επικεντρωθεί στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας των καταναλωτών διαμέσου αμεσότερων και προσωπικών σχέσεων, λάβαμε την απόφαση να ολοκληρώσουμε την πιλοτική μας συνεργασία με την Amazon Retail» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ισχυρές και ξεχωριστές συνεργασίες ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εξυπηρέτηση των πελατών μας σε όλο τον κόσμο»

Η απόφαση για τον τερματισμό της συνεργασίας με την Amazon ήλθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας αθλητικού ρουχισμού.

«Τα brands δεν χρειάζονται την Amazon» δήλωσε ο ειδικός σε θέματα εμπορικού επιχειρείν αναλυτής Randy Konik. «Η Amazon είχε το πλεονέκτημα της γρήγορης παράδοσης, αλλά αυτό το πλεονέκτημα έχει συρρικνωθεί. Το γεγονός αυτό ενισχύει τη θέση μας πως οι αλυσίδες και τα brand λιανικών πωλήσεων δεν θα αντικατασταθούν από την Amazon» πρόσθεσε ο κ. Konik.

Από την πλευρά της η Amazon αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr