NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Mondelez: 8 στους 10 γονείς χρησιμοποιούν τα σνακ σαν τρόπο σύνδεσης με τα παιδιά τους

Mondelez: 8 στους 10 γονείς χρησιμοποιούν τα σνακ σαν τρόπο σύνδεσης με τα παιδιά τους

Η Mondelēz International ανακοίνωσε την παρουσίαση της πρώτης έκθεσης State of Snacking™, μια παγκόσμια μελέτη καταναλωτικών τάσεων που εξετάζει τον ρόλο των σνακς σε όλο τον κόσμο για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών των καταναλωτών στο σύγχρονο περιβάλλον όπως τον πολυάσχολο μοντέρνο τρόπο ζωής, την αυξανόμενη επιθυμία για κοινωνική διασύνδεση και μια πιο ολιστική αίσθηση που αφορά την ευεξία. Η Έκθεση αποκαλύπτει την άνοδο της κατανάλωσης σνακς σε παγκόσμιο επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη περιφερειακές παραλλαγές που δείχνουν πώς τα σνακς συμβάλλουν στο μέλλον των τροφίμων, στο πλαίσιο των αναγκών που υπάρχουν στην καθημερινή μας ζωή.

Η Έκθεση «State of Snacking», που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε θέματα ερευνών της συμπεριφοράς καταναλωτών, The Harris Poll, στηρίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δώδεκα χώρες με τη συμμετοχή χιλιάδων καταναλωτών. Η έκθεση αναδεικνύει την κατανάλωση των σνακς ως αυξανόμενη συμπεριφορά σε όλο τον κόσμο. Ειδικά 6 στους 10 ενήλικες σε όλο τον κόσμο (59%) λένε ότι προτιμούν να τρώνε πολλά μικρά γεύματα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε αντίθεση με λίγα και μεγαλύτερα γεύματα, με τους νεότερους καταναλωτές να επιλέγουν περισσότερα γεύματα με σνακς καθώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται στους 7 στους 10 ανάμεσα στους Millennials (70%).

Η Έκθεση «State of Snacking», η οποία είναι διαθέσιμη στο www.stateofsnacking.com περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά συμπεράσματα:

Η σχέση μας με τη διατροφή αλλάζει ριζικά

Για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, ο ρόλος που διαδραματίζει η διατροφή στην υγεία και την ευεξία είναι ολοένα πιο σημαντικός. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να εξετάζουν κατά πόσο τα σνακς επηρεάζουν τη συναισθηματική τους κατάσταση, καθώς και τη σωματική τους υγεία.

  • Για περισσότερα από 8 στα 10 άτομα, η ευκολία (87%) και η ποιότητα (85%) είναι οι κορυφαίοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή σνακ.
  • Το 80% των καταναλωτών αναζητούν υγιή, ισορροπημένα σνακς.
  • Το 71% των ενηλίκων λέει ότι τα σνακς τους βοηθά να ελέγχουν την πείνα τους και να διαχειρίζονται τις θερμίδες όλη την ημέρα.

Ωστόσο, οι στιγμές απόλαυσης εξακολουθούν να έχουν σημαντική θέση στην καθημερινότητα.

  • Το 80% των ενηλίκων παγκοσμίως αναγνωρίζει την ανάγκη για ισορροπία αξιολογώντας την επιλογή υγιεινών και απολαυστικών σνακς ανάλογα με τη στιγμή.
  • Το 77% των καταναλωτών συμφωνούν ότι υπάρχει χρόνος και τόπος για το κατάλληλο σνακ.
  • Η πλειονότητα των ανθρώπων λένε ότι τα σνακς είναι εξίσου σημαντικά για την ψυχική (71%) και συναισθηματική (70%) ευεξία όπως και είναι η και η σωματική ευεξία.

Τα σνακς είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλό τρόφιμο

  • Η κατανάλωση ενός σνακ είναι ένας βασικός τρόπος για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν με την τοπική κουλτούρα τους και να μοιραστούν την αίσθηση της ταυτότητάς τους με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες ανήκουν και τις οικογένειές τους.
  • Το 71% λέει ότι το σνακ είναι ένας τρόπος να θυμηθούν το σπίτι τους.
  • 7 στους 10 ενήλικες προσπαθούν να μοιραστούν τα αγαπημένα σνακ της παιδικής τους ηλικίας με άλλους (70%).

Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 8 στους 10 γονείς χρησιμοποιούν έναν κοινό χρόνο απόλαυσης ενός σνακ ως ένα μικρό τρόπο σύνδεσης με τα παιδιά τους (82%).

  • Το 76% των γονέων «μεταφέρουν» στα παιδιά τους πρακτικές που ακολουθούν στην κατανάλωση των σνακς.
  • Περισσότεροι από 3 στους 4 γονείς (78%) λένε τα σνακ που επιλέγουν για τα παιδιά τους αντανακλούν ποιοι είναι ως γονείς.

«Καθώς η αγορά των σνακς συνεχίζει να μεγαλώνει σε παγκόσμιο επίπεδο, προάγουμε τον ασκοπό μας ως εταιρεία να δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να απολαμβάνουν το σνακ τους σωστά, μαθαίνοντας συνεχώς για τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο καταναλώνουν το σνακ τους και να εξελίσσουν τη σχέση τους με τη διατροφή τους», δήλωσε ο Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International. «Βλέπουμε ότι ο μέσος ενήλικας παγκοσμίως τώρα τρώει περισσότερο σνακς από τα γεύματα στη διάρκεια της ημέρας, που οφείλεται σε μια σειρά εξελισσόμενων συνθηκών που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που ζούμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένων της αυξανόμενης ανάγκης για άνεση, της επιθυμίας να μοιραστούν εμπειρίες, των νέων προτιμήσεων για μια ευρεία γκάμα επιλογών που κυμαίνονται από το πολύ υγιεινό έως το απλά απολαυστικό.»

Η Mondelēz International εγκαινιάζει την Έκθεση «State of Snacking» ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση μιας νέας επιχειρηματικής στρατηγικής και του σκοπού της ως εταιρείας. Κατά το τελευταίο έτος, η εταιρεία σημείωσε σημαντική πρόοδο στην αποστολή της να προσφέρει στους καταναλωτές το σωστό σνακ, για τη σωστή στιγμή, φτιαγμένο με το σωστό τρόπο. Αυτό απαιτεί τη συνεχή ενίσχυση της γνώσης αναφορικά με τα στοιχεία που παρακινούν τους ανθρώπους να επιλέγουν το σνακ τους με ταυτόχρονη ανταπόκριση στην πιο ολιστική αντίληψη της ευημερίας των ανθρώπων εστιάζοντας σε συστατικά που παράγονται με βιώσιμο τρόπο, στην εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων σε μια ευρύτερη γκάμα επιλογών και την προαγωγή της συνετής κατανάλωσης των σνακς.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι συνήθειες της κατανάλωσης σνακ σε όλο τον κόσμο είναι τόσο διαφορετικές όσο και οι καταναλωτές που τα απολαμβάνουν», συνέχισε ο Dirk Van de Put. «Ωστόσο οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να επιλέγουν μεταξύ σνακς και σωστής διατροφής, ή να ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχουν οι επιλογές τους στον κόσμο και στις τοπικές κοινωνίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμευόμαστε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το σωστό σνακ, για τη σωστή στιγμή, φτιαγμένο με το σωστό τρόπο.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr