NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Ο εμπορικός πόλεμος πρέπει να τερματιστεί με την ακύρωση των δασμών»

«Ο εμπορικός πόλεμος πρέπει να τερματιστεί με την ακύρωση των δασμών»
14_11_2019 | 16:55
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Κίνα επιμένει στην ακύρωση της απόφασης των ΗΠΑ για επιβολή δασμών στα εισαγόμενα από την χώρα της Ασίας προϊόντα. Μάλιστα, το Πεκίνο θεωρεί την κίνηση αυτή ως βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

«Ο εμπορικός πόλεμος ξεκίνησε με την επιβολή δασμών και οφείλει να τερματιστεί με την ακύρωση των δασμών. Αυτό αποτελεί σημαντική προϋπόθεση ώστε οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία» δήλωσε ο Gao Feng, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, σύμφωνα με το CNBC.

Αν και οι δύο πλευρές φτάσουν σε μια «πρώτης φάσης» συμφωνία, η άρση της επιβολής δασμών θα αντικατοπτρίζει τη σημασία αυτής της συμφωνίας» πρόσθεσε ο κ. Gao Feng, σημειώνοντας πως οι εμπορικές επιτροπές των δύο χώρων βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις.

Ο κ. Gao Feng δεν αναφέρθηκε στο σχόλιο του Donald Trump την Παρασκευή, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε πως δεν έχει συμφωνήσει για την άρση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου δεν σχολίασε ορισμένα ρεπορτάζ ειδησεογραφικών μέσων, τα οποία υποστηρίζουν πως η αδυναμία σύγκλησης ανάμεσα στις δύο χώρες οφείλεται στην άρνηση της Κίνας να συνεργαστεί σε ορισμένα θέματα.

Στο μεταξύ, επιχειρήσεις και από τις δύο χώρες φαίνεται πως προσπαθούν να ξεπεράσουν τους εκατέρωθεν δασμούς. Επί παραδείγματι, ορισμένες εταιρείες στις ΗΠΑ στρέφουν σε άλλες περιοχές τις γραμμές παραγωγής ή τις πηγές εισαγωγών. Από την άλλη πλευρά, αρκετές κινεζικές εταιρείες έχουν επιλέξει να απορροφήσουν» το κόστος των δασμών ώστε να μην περάσει στους καταναλωτές.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr