NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Τέλος οι χρηματοδοτήσεις σε έργα ορυκτών καυσίμων

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Τέλος οι χρηματοδοτήσεις σε έργα ορυκτών καυσίμων

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί έργα που σχετίζονται με τα ορυκτά καύσιμα, στα τέλη του 2021, μια απόφαση ορόσημο που ενδεχομένως θα αποτελέσει πλήγμα για έργα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η νέα πολιτική δανεισμού της τράπεζας, η οποία λέγεται ότι εγκρίθηκε με «συντριπτική» στήριξη, θα εμποδίσει τα περισσότερα έργα ορυκτών καυσίμων. «Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα - αυτό δεν είναι το τελευταίο βήμα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕ, Andrew McDowell, σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, τα ενεργειακά έργα που υποβάλλονται για χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να παράγουν μια κιλοβατώρα ενέργειας την ώρα και να εκπέμπουν λιγότερα από 250 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, κίνηση που απαγορεύει τα «παραδοσιακά» εργοστάσια.

Τα έργα φυσικού αερίου θα πρέπει να βασίζονται σε αυτό που η τράπεζα χαρακτηρίζει «νέες τεχνολογίες», όπως η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, που συνδυάζει παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας ή ανάμιξη ανανεώσιμων αερίων με το φυσικό αέριο.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr