NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Ελλάδα και Σαουδική Αραβία μπορούν να διευρύνουν εμπόριο και επενδύσεις»

«Ελλάδα και Σαουδική Αραβία μπορούν να διευρύνουν εμπόριο και επενδύσεις»
15_11_2019 | 13:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

«Ελλάδα και Σαουδική Αραβία μπορούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Adel al-Jubeir σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. al-Jubeir πρόσθεσε πως το μέγεθος των επενδύσεων δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εγγύτητα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αναλυτικά, ο Υπουργός Εξωτερικών του αραβικού κράτους τόνισε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε ποικίλους τομείς εντός της Σαουδικής Αραβίας, ενώ εταιρείες του Βασιλείου κάνουν το ίδιο εντός της ελληνικής επικράτειας. «Στόχος μας είναι η επέκταση και ο εμπλουτισμός της σχέσης ανάμεσα στις χώρες μας» ήταν τα λόγια του Υπουργού. Μάλιστα ο κ. al-Jubeir υπογράμμισε πως τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η πολεμική βιομηχανία, η ενέργεια και η ναυτιλία παρέχουν «μεγάλες ευκαιρίες».

Επιπλέον, ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών μίλησε για κοινή νοοτροπία για πληθώρα θεμάτων ενώ είπε πως έχει έρθει πλέον η στιγμή να ενεργοποιηθεί αυτή η σχέση φιλίας. «Και οι δύο πλευρές επιθυμούμε να λάβει τέλος η σύρραξη στη Συρία, να εξομαλυνθούν οι σχέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, να περιοριστεί η δραστηριότητα της Χεζμπολάχ, η ριζοσπαστικοποίηση και ο ISIS ενώ τασσόμαστε κατά της ανάμειξης του Ιράν στα ζητήματα των άλλων περιφερειακών κρατών».

Ο αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, είχε συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Νίκο Δένδια καθώς και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με πληροφορίες από The National Herald

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr