NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Microsoft: Αυτοί είναι οι επτά τρόποι καλλιέργειας εταιρικής κουλτούρας καινοτομίας

Microsoft: Αυτοί είναι οι επτά τρόποι καλλιέργειας εταιρικής κουλτούρας καινοτομίας

Όπως αναφέρεται σε νέα έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό της Microsoft, σε συνεργασία με τον καθηγητή Michael Parke του London Business School, το 92% των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι έχουν υποστεί μετασχηματισμό πρόσφατα.

Ένα από τους λόγους αυτού του φαινομένου αναφέρεται πως συνιστά η εξέλιξη της τεχνολογίας. Καινοτομίες όπως το cloud και η τεχνητή νοημοσύνη βοηθούν τις εταιρείες να αναπτυχθούν, να προωθήσουν τις αποδόσεις τους και να προβούν σε πιο ευφυείς αποφάσεις. Για έναν ηγέτη επιχείρησης, νέες ευκαιρίες αλλά και ανταγωνιστικές απειλές, μπορούν να προκύψουν καθημερινά.

Παρόλα αυτά, η έρευνα αποκαλύπτει ότι η τεχνολογία δεν ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για τους επικεφαλής στη διαδικασία του μετασχηματισμού αλλά η εταιρική κουλτούρα

Η απάντηση στην παρατήρηση αυτή έρχεται από τις εταιρείες οι οποίες έχουν καταφέρει να οικοδομήσουν ένα καινοτόμο περιβάλλον εργασίας. Εταιρείες οι οποίες κρίθηκαν ως έχουσες «κουλτούρα καινοτομίας» - εταιρική κουλτούρα όπου οι καινούριες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες και υποστηρίζονται – είχαν διπλάσια πιθανότητα επίτευξης διψήφιου ποσοστού ανάπτυξης. Αυτές οι επιχειρήσεις φαίνονται να κερδίζουν και στον πόλεμο των ταλέντων: η πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτούς τους οργανισμούς (86%) σχεδιάζουν να παραμείνουν στην εργασία τους, σε αντίθεση με 75% των εργαζομένων σε εταιρείες με κουλτούρα λιγότερο εστιασμένη στην καινοτομία.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Microsoft, για την επίτευξη της κουλτούρας καινοτομίας απαιτούνται τα εξής:

  1. Οικοδόμηση γεφυρών: Οι πλέον καινοτόμοι οργανισμοί σήμερα δεν καταρρίπτουν απλά κάθετες δομές στον εργασιακό χώρο, αλλά προωθούν τη συνεργασία, τόσο εντός της εταιρείας όσο και εξωτερικά.
  2. Ενδυνάμωση ομάδων: Οι υπάλληλοι στα πιο καινοτόμα εργασιακά περιβάλλοντα νοιώθουν ότι υποστηρίζονται ώστε να παίρνουν αποφάσεις, οι φωνές τους ακούγονται και επιλέγουν οι ίδιοι τον τρόπο που θέλουν να δουλέψουν.
  3. Προστασία της προσοχής και προώθηση της ροής: Οι εργαζόμενοι νοιώθουν ότι το 52% του χρόνου τους χάνεται στην δουλειά – εντοπίζοντας την απώλεια σε αναποτελεσματικές συναντήσεις και διακοπές. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι που μπορούν να δουλέψουν σε μια κατάσταση ροής – κοινώς μπορούν να εστιάσουν όλη τους την προσοχή και ενέργεια στη εργασία που κάνουν – είναι τρεις φορές πιο ικανοποιημένοι με την δουλειά τους από εργαζόμενους που δεν μπορούν να εργαστούν με αυτό τον τρόπο. Οι επιχειρήσεις έχουν μια πολύ σημαντική ευκαιρία, να βοηθήσουν στην προστασία της προσοχής των υπαλλήλων τους και να τους βοηθήσουν να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr