NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Twitter: Σε εφαρμογή η απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων

Twitter: Σε εφαρμογή η απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων

Σε εφαρμογή τίθεται η απόφαση του Twitter για απαγόρευση όλων των πολιτικών διαφημίσεων εντός της πλατφόρμας, κατόπιν της επίσημης ανακοίνωσης πριν από δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαγορεύει την προώθηση υποψηφίων, κομμάτων, κυβερνήσεων, αξιωματούχων και πολιτικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Η κεντρική ιδέα πίσω από την απόφαση της απαγόρευσης είναι πως «το πολιτικό ακροατήριο οφείλει να κερδηθεί και όχι να βρίσκεται προς αγορά» σύμφωνα με τα λεγόμενα του Twitter. Οι νέοι κανόνες ισχύουν σε παγκόσμια κλίμακα και σε κάθε τύπου πολιτικές διαφημίσεις.

Αξίζει να καταστεί σαφές πως το Twitter δεν απαγορεύει το πολιτικό περιεχόμενο, αλλά την προώθηση του επί πληρωμή. Ως εκ τούτου, κάθε θεματολογία είναι ανοικτή προς συζήτηση και κάθε πρόσωπο ή οργάνωση μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να επιτύχει τους εκάστοτε στόχους. Βάσει των νέων μέτρων, αυτό που απαγορεύεται είναι η πληρωμή για την διεύρυνση του εν δυνάμει ακροατηρίου.

Παράλληλα, το Twitter εξηγεί εν συντομία τι εννοεί ως πολιτικό περιεχόμενο. «Ορίζουμε το πολιτικό περιεχόμενο ως το περιεχόμενο που αναφέρεται σε υποψήφιο, κόμμα, εκλεγμένο ή διορισμένο κυβερνητικό αξιωματούχο, εκλογές, δημοψηφίσματα, δημοσκοπήσεις, μεταρρυθμίσεις ή σε δικαστική απόφαση. Επίσης απαγορεύονται διαφημίσεις οι οποίες εμπεριέχουν αναφορές σε πολιτικό περιεχόμενο συμπεριλαμβανομένου της έκκλησης για συμμετοχή σε εκλογές και της παράκλησης για οικονομική υποστήριξη.»

Βέβαια, από τους προαναφερθέντες κανόνες της γνωστής πλατφόρμας εξαιρούνται οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί όταν προωθείται η κάλυψη πολιτικών γεγονότων και το περιεχόμενο δράσεων που δεν σχετίζονται με την πολιτική.

«Η εταιρεία θα προσπαθήσει να προχωρήσει στην εφαρμογή των νέων μέτρων με διαφάνεια και σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα. Βρισκόμαστε σε μια νέα περιοχή, αλλά όπως και με κάθε πολιτική της εταιρείας έτσι και αυτή δεν θα μείνει στάσιμη αλλά θα ακούμε προσεκτικά τις παρατηρήσεις των χρηστών» δήλωσε με ανάρτηση η Vijaya Gadde, policy lead του Twitter.

Με πληροφορίες από Tech Crunch

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr