NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

O συνιδρυτής της Wikipedia λανσάρει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WT:Social

O συνιδρυτής της Wikipedia λανσάρει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WT:Social

Μετά την έναρξη του WikiTribune, ενός διαδικτυακού portal για την ανάρτηση και τον διαμοιρασμό ειδήσεων, ο συνιδρυτής της Wikipedia Jimmy Wales προχωρά τώρα στην δημιουργία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης WT:Social ως το αντίπαλο δέος των γνωστών social media Facebook και Twitter.

Μάλιστα, ο Wales έχει τεθεί στο παρελθόν κατά των δύο social media τα οποία κατηγορεί πως έχουν καταστεί πλατφόρμες παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα fossbytes.com, το WT:Social είναι παρόμοιο σε δομή με το Facebook και το Twitter χωρίς να βασίζεται ωστόσο στις διαφημίσεις ως κύρια πηγή εσόδων. «Το επιχειρησιακό μοντέλο των εταιρειών social media με τη διαφήμιση, είναι προβληματικό» δήλωσε ο κ. Wales. Το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να καταστεί βιώσιμο με γενναίες δωρεές από μεμονωμένα άτομα.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο συνιδρυτής της Wikipedia πιστεύει πως το μοντέλο με βάση τα διαφημιστικά έσοδα είναι λανθασμένο, είναι το γεγονός πως κατά τη γνώμη του οδηγεί σε χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο.

Ενώ το Facebook και το Twitter χρησιμοποιούν αλγορίθμους για την εμφάνιση αναρτήσεων στην κορυφή της κεντρικής σελίδας των χρηστών, το WT:Social θα παρουσιάζει άρθρα με τις τελευταίες ειδήσεις. Δεν πρόκειται να υπάρξει προς το παρόν κάτι που να μοιάζει με το γνωστό «like», αν και είναι πιθανό να προστεθεί κάποιο feature επισήμανσης στο μέλλον.

Το WT:Social έχει ήδη αποκτήσει 50,000 χρήστες, ωστόσο ο Jimmy Wales δηλώνει πως η νέα πλατφόρμα επιθυμεί να φτάσει τα επίπεδα δημοτικότητας του Facebook και του Twitter. «Προφανώς, στόχος μας δεν είναι 50,000 ή 500,000 χρήστες αλλά τα 50 και τα 500 εκατομμύρια» δήλωσε ο κ. Wales στους Financial Times.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει λίστα αναμονής για ένταξη στη νέα πλατφόρμα.

Με πληροφορίες από fossbytes.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr