NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΕΤΕπ: Επενδύει 7 δισ. ευρώ στην ανανεώσιμη ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες

ΕΤΕπ: Επενδύει 7 δισ. ευρώ στην ανανεώσιμη ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αποφάσισε την Τετάρτη την παροχή επιπρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 6,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για προγράμματα στήριξης στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ανανεώσιμης ενέργειας, της βιώσιμης μετακίνησης καθώς και των εκπαιδευτικών υποδομών.

Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα της ΕΤΕπ περιλαμβάνει κονδύλια 1,7 δισεκατομμρίων ευρώ για την υποστήριξη της εταιρικής έρευνας και ανάπτυξης καθώς και επενδύσεων στο επιχειρείν μέσω άμεσης χρηματοδότησης και πιστοληπτικών γραμμών με τις τοπικές τράπεζες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνάντησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε μια Νέα Πολιτική Ενέργειας για την περαιτέρω ενίσχυση του αντίκτυπου του προγράμματος στήριξης για την μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια καθώς και μια καινούρια στρατηγική για την επίτευξη των στόχων της ΕΤΕπ αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα κατά την επόμενη δεκαετία.

Αναλυτικότερα,

  • Η ΕΤΕπ ενέκρινε περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της κινητής τηλεφωνίας και των broadband συνδέσεων για εκατομμύρια ανθρώπους σε Γαλλία, Ιταλία και Ουγγαρία.
  • Η ΕΤΕπ συμφώνησε για παροχή βοήθειας ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση της ανανεώσιμης ενέργειας και των προγραμμάτων ενεργειακής αποδοτικότητας σε όλο τον κόσμο.
  • Στη σύνοδο του Νοεμβρίου, η ΕΤΕπ έδωσε το πράσινο φως για την χορήγηση κονδυλίων 1,6 δισεκατομμυρίων μέσω άμεσης και έμμεσης χρηματοδότησης για την εταιρική καινοτομία και την ενίσχυση των επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα
  • Όσον αφορά την γεωργία και την αγροβιομηχανία, η ΕΤΕπ θα διαθέσει 700 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση σχεδίου χρηματοδότησης το οποίο θα ακολουθήσει το φετινό πιλοτικό πρόγραμμα.
  • Τέλος, το Ευρωπαικό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων θα υποστηρίξει με 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ διάφορα project τα οποία έχουν λάβει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕΠ.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr