NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

2ο Διεθνές Συνέδριο διαιτησίας και διαμεσολάβησης, στην πράξη!

2ο Διεθνές Συνέδριο διαιτησίας και διαμεσολάβησης, στην πράξη!
20_11_2019 | 12:01 20_11_2019 | 13:06
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Μετά το επιτυχημένο 1ο Διεθνές Συνέδριο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας [ΕΟΔΙΔ] και η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνουν στις 29 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, το 2ο Διεθνές Συνέδριο ΕΟΔΙΔ «Arbitration & Mediation: Of the practice. By the practice. For the practice.», υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και με τη θεσμική υποστήριξη του ΟΠΕΜΕΔ, του ΕΒΕΑ, του ΣΔΕΕ και του Περιοδικού ΔιΔ.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, νομικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι δικηγορικών εταιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντώνται για να αναπτύξουν τις εξελίξεις και τα κρίσιμα ζητήματα της πράξης στον χώρο της Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφορών.

Σε μια εξαιρετική χρονική συγκυρία, με τον θεσμό της Διαμεσολάβησης να βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας, αναδεικνύονται οι νομικές πτυχές της Διαμεσολάβησης ως μεθόδου εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών και δίνεται βήμα για τη δημιουργία ζωηρού επιστημονικού διαλόγου με αφορμή το νέο νομοθετικό καθεστώς για τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα. Επιπλέον, στην ενότητα «Η διαμεσολάβηση μέσα από την πράξη» δίνεται έμφαση στον κρίσιμο ρόλο του δικηγόρου στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, ενώ εκπρόσωποι επιχειρήσεων που έχουν χρησιμοποιήσει τη διαμεσολάβηση για την επίλυση των διαφορών τους μοιράζονται την εμπειρία τους με το κοινό.

Το 2ο μέρος του Συνεδρίου, που επικεντρώνεται στη Διαιτησία, ξεκινά με την ενότητα «60 χρόνια από τη Σύμβαση της Νέας Υόρκης: Παρόν και Μέλλον», με προεξάρχουσα την ομιλία του Κεντρικού Ομιλητή Emmanuel Gaillard, Partner at Shearman & Sterling LLP, Head of International Arbitration practice (Paris), που θα αναλύσει τις νέες προοπτικές αλλά και προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον για τη Σύμβαση της Νέας Υόρκης, το σχεδόν οικουμενικό και σημαντικότερο νομοθέτημα στον χώρο της Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας. Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή της, οι ομιλητές θα υπεισέλθουν σε καίρια ερμηνευτικά της Σύμβασης ζητήματα που αφορούν κάθε δικηγόρο που ασχολείται με την αναγνώριση και την εκτέλεση διαιτητικών αποφάσεων.

Στη συνέχεια, οι προβληματισμοί επί των διεθνών τάσεων και εξελίξεων στο πεδίο της διαιτησίας προσεγγίζονται ολιστικά, από τη σκοπιά τόσο των διαιτητών όσο και των μερών και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, που καταθέτουν τις σκέψεις τους δίνοντας έναυσμα για γόνιμη συζήτηση γύρω από ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους πρακτική.

Κλείνοντας, ακολουθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με πρακτικό προσανατολισμό και προτάσεις για μια πιο αποτελεσματική διαιτητική διαδικασία και δη υπό το πρίσμα του νέου Κανονισμού Διαιτησία του ΕΟΔΙΔ, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

To epixeiro.gr υποστηρίζει την εκδήλωση σαν χορηγός επικοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr