NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Σταϊκούρας: «Αισιόδοξοι κυβέρνηση και εταίροι για την τροχιά της οικονομίας»

Σταϊκούρας: «Αισιόδοξοι κυβέρνηση και εταίροι για την τροχιά της οικονομίας»

Σε δηλώσεις προέβη ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τη δημοσίευση της 4ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε: «Η χώρα, ως γνωστό, τελεί υπό καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας από τον Αύγουστο του 2018. Η Έκθεση εκφράζει τη θετική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η οποία χαρακτηρίζεται ως η θετικότερη από τις μέχρι σήμερα τέσσερις εκθέσεις που έχουν εκπονηθεί».

Αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως «η έρευνα προβλέπει επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, με βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων οικονομικών, αποτέλεσμα της στοχευμένης μείωσης φορολογικών συντελεστών από την κυβέρνηση. Για το 2019, εκτιμά πως παρά τη χαμηλή επίδοση του πρώτου εξαμήνου, η Ελλάδα θα πετύχει ικανοποιητικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης και ακόμη υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 2020, που προβλέπεται να είναι διπλάσιος σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης ενώ αναμένεται και σημαντική μείωση της ανεργίας» ήταν τα λόγια του κ. Σταϊκούρα.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων, η κυβέρνηση διαμέσου του επιτελείου του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε εκτενώς στη μέχρι τώρα πορεία της υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναλυτικότερα, κρίνει ως επιτυχημένη την ως τώρα θητεία της καθώς έχει καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2019 ενώ η με την ίδια να φτάνει σε συμφωνία με τους θεσμούς και για το 2020. Παράλληλα, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε με την οικονομική ελάφρυνση να είναι μεγαλύτερη για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Την ίδια στιγμή 600,000 πολίτες επωφελήθηκαν από το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς την εφορία.

Πέρα των προαναφερθέντων, μέσω του επιτελείου του Υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζεται η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την απλοποίηση των διαδικασιών προστασίας της πρώτης κατοικίας με στόχο την ένταξη περισσότερων πολιτών στη σχετική ρύθμιση. Αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους ετέρους, το ελληνικό κράτος προχώρησε στην αποπληρωμή του ακριβού τμήματος δανείων του ΔΝΤ, δρομολογώντας μάλιστα και σχέδιο διευθέτησης του ζητήματος των «κόκκινων δανείων και καταργώντας στο σύνολό τους, τους κεφαλαιακούς περιορισμούς από το 2015. Τέλος, γίνεται μνεία και για κομμάτι των μεταρρυθμίσεων, με την υλοποίηση των τελματωμένων έργων και της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης εκτιμά, εργάζεται και συνάμα αισιοδοξεί ότι η τροχιά της ελληνικής οικονομίας θα είναι ολοένα και καλύτερη. Αυτή την αισιοδοξία, σε συνδυασμό με τον ρεαλισμό, την μοιράζεται με τους εταίρους, τους επενδυτές, τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης και πρωτίστως με τους Έλληνες πολίτες. Ως Υπουργός Οικονομικών εκφράζω την ικανοποίησή μου, χωρίς φυσικά να θριαμβολογώ, για το περιεχόμενο της Έκθεσης που είναι θετικό για την εξέλιξη της οικονομίας, υπό τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Καλώ, με αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συμπράξουν ενεργά σε αυτή την πορεία» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Σταϊκούρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr